Diari Més

Política

Roldán acusa Torra d'anar a Bèlgica a «rebre ordres d'un fugat de la justícia»

Diu que Sánchez ha trucat a Arrimadas però adverteix que volen una reunió a tres per pactar un govern amb PSOE, PP i Cs

Pla mitjà del president Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont durant la reunió de JxCat a Brussel·les.

president, Quim Torra, expresident Carles Puigdemont, Brussel·lesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, acusa el president de la Generalitat, Quim Torra d'anar a Bèlgica «a rebre ordres d'un fugat de la justícia» per pactar sobre la investidura de Pedro Sánchez. Roldán ho ha dit en una atenció a la premsa en què ha explicat que aquest dilluns Inés Arrimadas ha rebut una trucada del líder del PSOE per concertar una possible reunió. Roldán ha tornat a demanar una trobada a tres bandes en què també hi estigui present el PP per treballar en un executiu «moderat», que estigui format pels 221 representants de les tres formacions constitucionalistes. Alhora ha insistit en la necessitat que Sánchez «rectifiqui» i trenqui els pactes que manté amb «populistes i independentistes».

Lorena Roldán ha fet aquestes declaracions davant la secretaria general de l'Esport, coincidint amb la celebració del Dia Mundial contra la Corrupció. La líder de la formació taronja ha recordat que el passat 12 de novembre la Guàrdia Civil va escorcollar la seu de l'organisme en el marc d'una operació per suposats desviaments de fons de la Generalitat en l'àmbit esportiu a entitats properes a CDC. La policia va detenir el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que hores després va quedar en llibertat.

Roldán ha considerat que és «una vergonya» que hi hagi persones «investigades per corrupció» dintre del Govern i ha retret al president de la Generalitat, Quim Torra, que no hagi cessat del seu càrrec a Figueras.

«El senyor Torra mai hi és quan se'l necessita», ha lamentat Roldán que ha dit que el millor exemple és el d'aquest dilluns mateix, referint-se a la reunió entre el cap de l'executiu català i Carles Puigdemont a Bèlgica. «Està rebent les ordres d'un fugat de la justícia», ha comentat la portaveu de Cs que ha recordat que Puigdemont «també es sospitós d'haver volgut instaurar el 3% de l'antiga Convergència a Girona».

Per Roldán, aquest és «l'estat natural dels polítics independentistes», que «quan no estan declarant per desobediència ho estan fent per corrupció».

La líder de la formació taronja a Catalunya també ha explicat que Pedro Sánchez ha trucat Inés Arrimadas aquest dilluns per proposar-li una reunió. «Nosaltres volem una trobada a tres bandes», ha insistit Roldán que ha recordat que l'aposta de la seva formació passa per conformar un executiu «moderat» que integri els 221 escons del PSOE, el PP i Cs. «Exigim a Sánchez que rectifiqui i trenqui els seus pactes amb nacionalistes i populistes», ha remarcat.

Així mateix ha apuntat que aquesta setmana «serà decisiva» per a la formació del govern de l'estat. «Volem que el PP i el PSOE s'atreveixin a fer el que fins ara no han fet, que és formar un govern que no depengui dels independentistes», ha assenyalat.

També ha considerat que la trobada que els socialistes tenen previst mantenir amb ERC pot ser una bona ocasió per posar punt i final a aquestes negociacions. «El separatisme es insaciable i no s'aturarà fins que no aconsegueixi el seu objectiu que és separar Catalunya de la resta d'Espanya», ha indicat.

Roldán també s'ha referit a les declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, sobre les diferents nacions que hi ha a Espanya. «Iceta i el PSC ja ens tenen acostumats, compren tots els mantres del separatisme, un dia parlen d'indults i un altre dia de nacionalismes», ha lamentat.

tracking