Diari Més

Dia de la Constitució

Unes 1.500 persones es manifesten per la Constitució a Barcelona amb PP i Vox i sense Cs

Els participants criden consignes com 'Puigdemont a prisión' o 'España no se vota, España se defiende'

La manifestació per la Constitució espanyola a la Via Laietana, amb la capçalera i la part alta del carrer plena de gent amb banderes espanyoles.

Unes 1.500 persones es manifesten per la Constitució a Barcelona amb PP i Vox i sense CsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 1.500 persones s'han manifestat aquest divendres pel centre de Barcelona en defensa de la Constitució, segons han confirmat fonts de la Guàrdia Urbana. La manifestació ha comptat amb la presència del PP i Vox, però finalment no de Cs. La marxa, convocada per 'Espanya i Catalans' i 'Cataluña Suma', ha començat a Plaça Urquinaona, i els manifestants han baixat per Via Laietana, fins arribar a l'alçada de la comissaria de la Policia Nacional. A la capçalera, darrere el lema 'Un govern constitucionalista', hi havia el líder de Vox, Santiago Abascal, i el president del PP català, Alejandro Fernández, així com també Daniel Serrano (PP) o Ignacio Garriga (Vox).

Entre els càntics que s'han pogut escoltar a la manifestació, consignes com 'Puigdemont a prisión' o 'España no se vota, España se defiende'. Els manifestants, molts d'ells onejant banderes espanyoles, també han cantat cançons com el 'Viva España' de Manolo Escobar. Una senyora fins i tot ha cantat el Virolai.

En un moment, la manifestació s'ha dividit amb dos espais, amb una segona capçalera amb dirigents de Vox, que han tingut una presència destacada a la marxa.

Cs ha decidit cancel·lar la seva participació a la manifestació perquè hi havia una pancarta que demanava la derogació de la llei de la violència de gènere.

«Des de Cs considerem que avui és un dia de celebració i commemoració dels valors de la Constitució espanyola, i no hi ha espai per a proclames que qüestionen la lluita contra una de les pitjors lacres de la nostra societat», ha assegurat el partit.

tracking