Diari Més

Televisió

TVE podria quedar-se sense Campanades de Cap d'Any

Cal recordar que La 1 és la cadena més vista per menjar-se el raïm

Anne Igartiburu i Roberto Leal durant les Campanades del 2019

TVE podria quedar-se sense Campanades de Cap d'AnyRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats d'RTVE, a través del seu ComitèIntercentreshan decidit convocar diverses jornades de vaga que de celebrar-se deixaria a la 1 sense la retransmissió de lesCampanadesde Cap d'Any.

«A la reunió extraordinària del CI, i després d'haver mantingut una reunió amb la direcció sense que hagin presentat cap proposta sobre l'aplicació de les 37,5 hores, hem acordat la majoria sindical d'UGT, SI, CGT i ÚS el següent», comunicaven els sindicats, que fixen tres jornades de vaga: El 22 de desembre (dia de la Loteria de Nadal), el 31 de desembre (dia de lesCampanades) i possiblement el 8 de gener, si finalment es fixa com a dia de la investidura de Pedro Sánchez.

El conflicte prové que els treballadors d'RTVE tenien fixada la seva jornada laboral en 35 hores a la setmana, una cosa que amb l'arribada de la crisi es va modificar d'acord amb els sindicats i de manera temporal a 37,5 hores. Finalitzat l'acord, es va tornar a les 35, però l'1 de desembre la direcció d'RTVE va imposar de manera unilateral de nou la jornada extra sense compensació.

Des del Sindicat Independent de Comunicació i Difusió recorden a més que lesCampanadesno són un servei informatiu, els quals per llei estan subjectes a serveis mínims, per la qual cosa la vaga durant aquesta emissió és legal i no estaria limitada i tindria un impacte directe en aquesta retransmissió.

Cal destacar que La 1 és la cadena més vista per a menjar-se el raïm. En el pas de 2018 a 2019 va fer un 40,8% de la quota de pantalla i 7,1 milions d'espectadors, que perdria la cadena pública de no aconseguir-se un acord abans.

tracking