Diari Més

Salut

L'OCU alerta sobre les mancances dels menús dels hospitals

D'acord amb les seves dades, la desnutrició afecta entre un 20% i un 80% de les persones hospitalitzades

Imatge d'un pacient menjant

L'OCU alerta sobre les mancances dels menús dels hospitalsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha apuntat aquest dimecres que a Espanya hi ha casos de desnutrició entre els pacients hospitalitzats i proposa com a solució contractar a dietistes perquè dissenyin menús més atractius i nutritius, segons ha explicat en un comunicat.

D'acord amb les seves dades, la desnutrició afecta entre un 20% i un 80% de les persones hospitalitzades, i des de l'organització han plantejat que aquestes xifres podrien reduir-se si les entitats sanitàries afegissin més cereals integrals, fruites de temporada i verdures fresques als menús i personalitzessin els menjars d'acord amb les necessitats i gustos dels pacients.

«Fins a un 40% dels aliments que se serveixen als hospitals torna a la cuina sense haver-se consumit. Tenint en compte que els menús estan ajustats per a cobrir les necessitats nutritives dels pacients, això significa que molts d'ells no mengen prou», han subratllat.

Des de l'OCUhan reconegut que l'estat de salut dels hospitalitzats pot influir en el seu apetit i fins i tot al seu sentit del gust, però insisteixen que els menús compten «a vegades» amb matèries primeres de bona qualitat, però amb «un aspecte poc atractiu, amb colors, sabors i aromes apagades», que «limiten la ingesta de certs aliments».

Així mateix, han recordat que en alguns centres els desdejunis abusen d'hidrats de carboni ràpids, amb «galetes, melmelada i suc envasat», en comptes d'apostar per productes més naturals.

L'OCUassegura que la nutrició hauria de ser considerada com a part del tractament hospitalari i per a això proposen una major presència de nutricionistes i que les dietes s'adeqüin el màxim possible als seus gustos, «oferint fins i tot la possibilitat de triar entre diversos menús a aquells pacients que no tinguin restriccions».

tracking