Diari Més

Sanitat

Alerta per la retirada de diversos tests d'embaràs de ClearBlue

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, el producte s'ha distribuït amb les instruccions incorrectes

Imatge d'un test d'embaràs de ClearBlue

Alerta per la retirada de diversos tests d'embaràs de ClearBlueCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha alertat avui, a través de l'Aemps(Agència Espanyola de Medicaments i ProductesSanitaris), de la retirada del mercat de nou lots del 'Testde EmbarazoClearBlueDigital con indicador deSemanas-1CT'.

Segons han explicat, el producte s'hadistribuïtamb les instruccions incorrectes. Concretament, els lots afectats són:MSP947/1SA,MSP948/1SB,MSP946/1SB,MSP944/2SB,MSP943/1SA,MSP944/1SB,MSP947/1SB,MSP950/2SA,MSP950/2SB.

El problema es deriva, com ja s'ha avançat, de les instruccions que acompanyenaquests tests. Els lots afectats contenen les instruccions relacionades amb un test de la mateixa marcaperòamb els resultats de lectura visual. Per tant, a les instruccions s'explica que s'han de veure línies blaves i no és així.

En el cas del test digital deClearBlue, lapròpiapantalla del test mostra el text: 'Embarassada' o 'No embarassada', acompanyat delnombrede setmanes si resulta positiu.

Aquests productes es distribueixen a Espanya a través de l'empresaProcter&GambleEspañai la companyia ha enviat una nota d'avís per a informar del problema detectat a les oficines de farmàcia a les quals ha distribuït els lots afectats que inclou les accions a seguir per a procedir a la retirada i reemplaçament d'aquests.

tracking