Diari Més

Política

Vox entra a la Mesa del Congrés amb els seus propis vots

Ignacio Gil-Lázaro esdevé vicepresident quart de la cambra

Els diputats de Vox Santiago Abascal i Ortega Smith asseguts als seus escons del Congrés en la constitució de la cambra.

diputats de Vox Santiago Abascal, Ortega Smith, congrésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vox ha obtingut finalment una vicepresidència a la Mesa del Congrés gràcies al fet que PSOE i Podem no han presentat un tercer candidat a les vicepresidències. Malgrat que ERC i JxCAT han donat suport als candidats de Podem per reforçar el cordó sanitari, el fet que el PSOE i Podem hagin concentrat el seu vot en Alfonso Rodríguez Gómez de Celis (PSOE) -108 vots- i Gloria Elizo (Podem) -77 vots- per aconseguir les vicepresidències primera i tercera i no hagin presentat un tercer candidat ha deixat la vicepresidència segona per a Ana Pastor (PP) -101 vots- i la quarta per a Ignacio Gil-Lázaro (Vox) -52 vots. El líder del PP, Pablo Casado, ha aplaudit l'elecció de Gil-Lázaro en el moment de l'anunci del resultat.

Finalment no ha calgut l'acord entre PP, Cs i Vox que reclamaven els populars per fer possible l'equació, de manera que la ultradreta ha entrat a l'òrgan de govern de la cambra amb els seus propis vots (52).

Queda encara la votació de les secretaries de la Mesa, que seran previsiblement per a Gerardo Pisarello (En comú Podem), Sofia Hernanz (PSOE), Adolfo Suárez Yllana (PP) i la incògnita d'una última secretaria per al PP, Cs o Vox.La Mesa quedarà constituïda amb majoria progressista sota la presidència de Meritxell Batet. PSOE (3) i Podem (2) hi ocuparan cinc llocs, i la dreta quatre amb PP (2), Vox (1) i un últim secretari del PP, Cs o Vox.

tracking