Diari Més

Consum

El millor pernil ibèric de gla es ven per menys de 17 euros, segons l'OCU

La degustació realitzada per un grup d'experts ha estat un dels criteris que més ha influït en la nota final

Imatge d'arxiu d'una persona tallant pernil

El millor pernil ibèric de gla es ven per menys de 17 euros, segons l'OCUEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l'arribada del Nadal, el consum de pernils es dispara. I és que són molts els que volen gaudir de les festesacompanyatsd'un bon pernil ibèric de gla. Per aquest motiu, l'OCUha elaborat un llistat amb els millors exemplars del mercat.

L'Organització de Consumidors s'ha basat en la raça dels animals i altres característiques com els àcids grassos de cada peça, la informació nutricional o els nivells de sal. Per últim, la degustació realitzada per un grup d'experts ha estat un dels criteris que més ha influït en la nota final. Concretament, els tastadors han avaluat l'aroma, el gust, la textura, el color i el nivell de sal.

Així doncs, després d'aquest estudi, l'OCUha assegurat que, en la categoria de pernil en rodanxes de gla 100% raça ibèrica, el millor, amb 85 punts, és el pernil ClubgourmetEl Corte Inglés 100% ibèric i de gla. Aquest pernil es ven a 16,70 euros en un format de 80 grams el paquet, el que equivaldria a 208,75 euros el quilo.

El segon lloc l'ocupael Gla100% ibèric deCincoJotas, amb 77 punts i un preu de 27,50 euros el paquet de 80 grams (343,57 euros el quilo). El top 3 el tanca el pernil Gla 100% deCovapEsenciaÚnica, amb una qualificació global de 74 punts i un preu de 22 euros el sobre de 120 grams (183,33 euros el quilo).

tracking