Diari Més

Laboral

Vaga a les gasolineres pel pont de la Constitució, el 5 i 9 de desembre

Renfe també farà vaga el dijous en diverses franges del dia

Cartell informatiu de preus dels combustibles a una gasolinera de Madrid.

gasolinera, vagaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats UGT i CCOO han convocat dues jornades de vaga en les estacions de servei espanyoles els dies 5 i 9 de desembre, al principi i final del pont festiu de la Constitució, a causa de la proposta d'un increment salarial «en un percentatge insuficient» per part de la patronal del sector.

Els sindicats protesten pel que consideren una «actitud intransigent» de la patronal en matèria de millores salarials, així com per tractar de desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu després de més d'un any de converses.

UGT assenyala en una nota que l'última proposta de la patronal (CEEES)fixava l'increment salarial en el 1,3% per l'any 2019, i en el 0,7% per als anys 2020 i 2021. A més, afegeix que la patronal reconeix als seus informes increments prolongats en les vendes «des de fa anys».

La convocatòria afecta a 56.000 treballadors dels més de 11.000 centres de treball del sector, informa UGT. La patronal i la representació dels treballadors van acabar dijous sense acord un acte de mediació celebrat en el ServeiInterconfederalde Mediació i Arbitratge (SIMA).

Renfe també

La Confederació General de Treballadors (CGT) també ha convocat els treballadors de Renfe a fer vaga el 5 i el 20 de desembre per criticar la «falta de voluntat de diàleg», la «desgana» i el «passotisme» de l'operadora i del ministeri de Foment. A més, també han apuntat que volen protestar per la falta de personal i la política de «privatitzacions i externalitzacions» que s'està duent a terme en el sector ferroviari.

Les aturades convocades pel dia 5 de desembre estan programades entre les 00 i les 4 hores, entre les 11 i les 15 hores i entre les 20 a les 00 hores. Pel dia 20 han convocat una vaga de 23 hores. Totes dues convocatòries s'estenen als treballadors d'Adif.

tracking