Diari Més

Laboral

Els estibadors desconvoquen la vaga de dilluns després d'una acord entre la patronal i els treballadors

Les negociacions s'han allargat fins ben entrada la matinada

Imatge aèria parcial de les instal·lacions del Port de Tarragona.

Port de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estibadors han desconvocat la vaga prevista per dilluns a tots els Ports després d'arribar a un principi d'acord amb la patronal sobre el pacte estatal per a la regulació de les relacions laborals en el sector. Els treballadors havien convocat una vaga pels retards en tancar el marc normatiu general que els ha d'emparar un cop el 31 de desembre s'esgoti el termini per l'adequació dels convenis col·lectius dels ports. Els sindicats advertien que sense una adaptació dels convenis la professió podia quedar «als llimbs legals sense cap garantia per als treballadors». L'acord s'ha assolit ben entrada la matinada després d'una intensa negociació.

Fonts de la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar han confirmat a l'ACN la desconvocatòria de la vaga de dilluns, el primer dia previst de protestes.

Amb tot, han indicat que aquell mateix dia hi ha prevista una reunió amb Ports de l'Estat per fer entrega del document d'acord i, «si tot va com s'espera, es desconvocarà totalment la vaga», que els estibadors volien allargar durant tota la setmana.

Els estibadors havien registrat preavís de vaga de 24 hores el 25 de novembre i aturades en hores alternes del 26 al 30 del mateix mes per la «dilació i mala fe» en la negociació del conveni col·lectiu per part de la patronal.

tracking