Diari Més

Obituari

Mor Purita Campos, la il·lustradora que va crear 'Esther i el seu món'

Va ser la creadora de ‘Jana’, un personatge que va nèixer per una revista holandesa

Autoretrat de Purita Campos amb el seu personatge més cèlebre, Esther.

Mor Purita Campos, la il·lustradora que va crear 'Esther i el seu món'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La il·lustradora Purificación Campos Sánchez, més coneguda com Purita Campos, va morir dimecres als 82 anys, segons va anunciar el col·lectiu Autores de Còmic en xarxes socials. La creadora de Esther i el seu món és una de les il·lustradores més importants d’Espanya i, entre d’altres, va rebre la Medalla al Mèrit de les Belles Arts el 2009 i el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona 2013.

Nascuda a Barcelona el 1937, va destacar en l’equip de dibuixants de còmic d’Editorial Bruguera, a la qual va entrar per recomanació de Manuel Vázquez. En aquesta etapa, a la dècada dels 60, va treballar com portadista i historietista per a revistes com Sissi, Blanca, Can Can o Celia.

Formada en Belles Arts a la Llotja de Barcelona i, com a actriu, a l’Institut de Teatre, va començar a treballar el 1971 per a revistes angleses donant vida als guions de Philip Douglas en la sèrie Patty’s World, traduïda al castellà com Esther i el seu món que es va publicar a la revista Lily, d’Editorial Bruguera, des de 1971 fins al 1986.

Dibuixant, il·lustradora i pintora, també va ser la creadora l’any 1974 del personatge de Tina per a l’editorial holandesa Oberon, que es va publicar a Espanya amb el nom de Jana, dibuixant durant gairebé quinze anys la portada setmanal a color per a aquesta revista holandesa.

El 2006, amb Carlos Portela com a guionista, va publicar Les Noves Aventures d’Esther, en què la protagonista és ja una dona que afronta els problemes de ser una mare soltera amb una filla adolescent. Un any després, el 2007, es reeditaran les pàgines originals d’Esther i el seu món dels anys setanta.

Entre d’altres guardons, la il·lustradora va ser reconeguda amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts (2009), el Gran Premi de la Sala del Còmic de Barcelona (2013) o el Premi Haxtur del Saló Internacional del Còmic de el Principat d’Astúries Gijón (2004 ).

tracking