Diari Més

Obituari

Mor Josep Pujol, creador del famós pastisset Pantera Rosa

L'extreballador de Bimbo va assegurar que va crear aquest dolç per «casualitat» el 1973

Imatge d'arxiu de Josep Pujol amb la seva creació

Mor Josep Pujol, creador del famós pastisset Pantera RosaL'actual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El químic Josep Pujol Codina, creador del famós dolç Pantera Rosa, va morir divendres passat amb 86 anys a Castellar del Vallès (Barcelona). Molts nens li deuen els seus berenars a aquest exempleat deBimbo, perquè aquest pastisset amb 46 anys d'història va ser i continua sent un dels més populars entre els joves.

Pujol va entrar a treballar a la fàbrica deBimbode Granollers en 1967 i, sis anys després, va inventar aquest dolç. Tal com ell mateix va comentar en una entrevista en 2017 aRac1, la creació d'aquest brioix va ser per «casualitat». Pel que sembla, li van demanar un producte per a promocionar la recentment adquirida llicència de la pantera rosa i el químic va barrejar Bucaners, un altre mític pastisset de l'època, amb altres ingredients i va acabar donant lloc a aquest dolç rosa.

És curiós com un brioix d'un color tan poc comú en els aliments es va fer tan popular i ha perdurat fins a la nostra època. La Pantera Rosa continua venent-se en els supermercats i comerços, i fins i tot van crear els Dònuts Pantera Rosa.

tracking