Diari Més

Loteria

Les administracions de loteria vendran més de 2.900 euros per al Sorteo de Navidad

Els premis de fins a 20.000 euros estan exempts de l'import del 20% i a partir del 2020 també ho estaran els de fins a 40.000

Imatge d'una

Administració loteria, bitllets, cuponsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les administracions de loteries de l'Estatvendran més de 2.900 milions d'euros en dècims i participacions aquest 2019, segons ha informat l'Agrupación Nacional de Asociaciones Provinciales de Administradores de Lotería (Anapal). S'espera que uns24 milions d'espanyols hi participin.

En el sorteig d'enguany es repartiran més de 2.045 milions en premis. Des d'Anapal destaquen que en les pròximes setmanes, lesmés de 4.100 administracions de loteria existents a tota Espanya encaren el tram més important de vendes, ja que suposa més de la meitat dels seus ingressos de loteria nacional de tot l'any.

Cada espanyol es gastarà una mitjana de 68,48 euros en la compra de dècims per al Sorteo de Navidad, segonsla Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE). Es tracta d'una xifra estimada ja que s'haurà d'esperar a veure les devolucions dels dècims que no es venguin. Els catalans, per la seva banda, gastaran 54,81 euros.

L'evolució de les vendes per al Sorteo Extraordinario de Navidad està tenint un comportament altament positiu, fins i tot per sobre de les previsions. «Per aquest exercici esperem al voltant d'un 3% d'increment en les vendes respecte a l'any anterior», assenyala Josep Manuel Iborra, president d'Anapal.

Menys impostos

Els premis de la Lotería de Navidad d'enguany pagaran menys impostos, gràcies a la reforma en la llei que augmenta el límit que està exempt de gravàmens en els premis. Aquesta estableix que els premis iguals o inferiors a 20.000 euros no estaran subjectes al gravamen especial sobre els premis, la qual cosa suposa que els quarts Premis i les aproximacions a tots els premis, no tindran impostos. A més a més, a partir de l'1 de gener de 2020 també estaran exempts de l'impost del 20% els premis de fins a 40.000 euros.

D'aquesta manera, «gairebé el 60% dels premis abonats per Loterías y Apuestas del Estado quedaran lliures d'impostos, la qual cosa suposarà un major benefici per als afortunats, que rebran més diners del que els hagués correspost amb el límit anterior», recorda Iborra.

tracking