Diari Més

Alimentació

10 aliments que mai hauríem de cuinar al microones

Poden generar problemes de toxicitat, seguretat alimentària o pèrdua de nutrients

Imatge d'arxiu d'un microones

10 aliments que mai hauríem de cuinar al microonesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha dubte que el microones és molt útil per a escalfar molts aliments i que està present en gairebé totes les llars, però hi ha excepcions en les quals no s'hauria de fer servir.

Hi ha productes que arriben a generar problemes de toxicitat, seguretat alimentària o pèrdua de nutrients si són escalfats en aquest popular electrodomèstic. Aquests són alguns d'ells:

  1. Ous: Aquests aliments no s'entenen molt bé amb el microones. Tenint en compte que la clara té molta aigua i que el rovell molt de greix concentrat, l'acció de l'electrodomèstic pot provocar una petita explosió. Millor ben separats.
  2. Carns: El problema de les carns és que en el microones poden perdre part dels seus nutrients. És el cas per exemple de la vitamina B12. A més, les processades contenen productes químics i conservants que es veuen afectats per l'electrodomèstic.
  3. Arròs: Pot provocar una intoxicació per la presència d'un bacteri molt resistent. Per això és necessari escalfar-ho fins que bulli i mantenir-ho en una temperatura per sobre dels 60 graus centígrads.
  4. Pollastre: És molt important cuinar bé el pollastre per a eliminar els bacteris i per això el microones no és bona opció. Ni escalfa de manera uniforme ni cuina totalment.
  5. Verdures de fulla verda: Verdures com els espinacs o el bròcoli tampoc poden cuinar-se al microones, ja que l'electrodomèstic les priva dels nitrats naturals, perdent així propietats molt beneficioses per a l'organisme.
  6. Pebrots picants: Amb els xilis el problema està amb la capsaïcina, el químic que els atorga el sabor picant. En el micro s'allibera a l'aire i pot causar cremades en ulls o gola.
  7. Patates: Sens dubte, la millor opció és utilitzar el forn, la cassola o la paella per a cuinar-les. El motiu és que en el microones pot sobreviure el bacteri responsable del botulisme.
  8. Llet: És un dels aliments que més s'escalfin en el microones, però no és molt bona idea. El motiu és que la llet pot perdre part dels seus nutrients, en concret fins al 30% de la vitamina B12.
  9. Mantega: En fondre aquests productes en el microones poden perdre part dels seus valors nutricionals, ja que la calor de l'electrodomèstic no és el més adequat per a aquest aliment. Passa el mateix amb la margarina.
  10. Espàrrecs verds: Perden les seves proteïnes quan passen pel microones, per la qual cosa és millor triar la paella perquè mantinguin totes les seves propietats.
tracking