Diari Més

Amnistia es compromet a fer «gestions» per aconseguir l'alliberament immediat dels Jordis

L’organització es mostra preocupada per la utilització del delicte de terrorisme en la investigació contra el Tsunami Democràtic

Roda de premsa d'Amnistia Internacional sobre la sentència de l'1-O.

Amnistia Internacional, sentència 1-O.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amnistia Internacional es compromet a fer gestions per aconseguir l’alliberament immediat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart després de publicar un informe criticant la seva condemna per sedició. «Amnistia està compromesa amb la seva posada en llibertat; no només fem anàlisis, sinó que ara farem gestions amb les autoritats», ha explicat aquest dimarts al matí el director de l’organització a l’estat espanyol, Esteban Beltrán. En una roda de premsa per analitzar la sentència de l’1-O, Beltrán ha recordat que Amnistia «no és només una organització d’investigació, sinó també d’accions i campanyes». L’organització també s’ha mostrat preocupada per la utilització del delicte de terrorisme en el cas que investiga el Tsunami Democràtic per les protestes contra la sentència.

«La comunitat internacional hauria d’estar preocupada per la detenció i sanció injustificada i desproporcionada per als Jordis», ha dit Beltrán. El director de l’ONG a l’estat espanyol ha lamentat que «malauradament, això no acaba aquí per a ells», i ha subrallat la necessitat de fer un «treball conjunt per aconseguir el seu alliberament immediat» que també inclogui el poder judicial.

Preguntat per la investigació en curs a l’Audiència Nacional contra l’organització Tsunami Democràtic per les protestes a l’aeroport el dia de la sentència, el director d’Amnistia s’ha mostrat «preocupat» per la utilització del delicte de terrorisme, el qual «compta amb una definició ambigua i que durant molts anys s’ha interpretat de manera extensiva». Beltrán ha explicat que la preocupació d'Amnistia pel que fa la definició i aplicació d'aquest tipus penal venen de lluny i insisteix en la necessitat de reformar-lo.

tracking