Diari Més

Torra arriba al TSJC per ser jutjat per desobediència a la JEC sobre els llaços grocs

L'han acompanyat la seva família, el Govern, i els partits i entitats independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, a l'Arc de Triomf, amb la seva família, el Govern, els partits i les entitats independentistes.

Quim Torra, Arc de Triomf, tsjc, família, govern, llaços grocs, jecACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha arribat a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a les 8.49 hores acompanyat per la seva dona, els seus fills, el Govern, els partits i les entitats independentistes, que han fet l'últim tram del passeig Lluís Companys amb ell, des de l'Arc del Triomf. Ha entrat al Palau de Justícia amb la seva dona i el seu advocat, Gonzalo Boye. El TSJC el jutja aquest dilluns per un delicte de desobediència o subsidiàriament un de denegació d'auxili, en no acatar inicialment l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar del Palau de la Generalitat una pancarta amb un llaç groc a favor dels líders independentistes empresonats en període electoral.

La fiscalia demana un any i vuit mesos d'inhabilitació, mentre que l'acusació popular, exercida per Vox, demana dos anys d'inhabilitació.

El Govern; el president del Parlament, Roger Torrent, i dirigents de JxCat, ERC, la CUP i diverses entitats independentistes han fet costat a Torra, que ha caminat des de l'Arc de Triomf fins al TJSC enmig de crits de 'Llibertat', 'Quim Torra, el nostre president' i 'Independència'. També hi ha acudit l'expresident de la Generalitat Artur Mas, que ja va ser jutjat al mateix tribunal pel procés participatiu del 9 de novembre de 2014, que va suposar-li la inhabilitació fins al febrer de 2020.

Ha baixat pel passeig agafat del braç de la seva dona i de la cap de files de JxCat al Congrés, Laura Borràs, que va ser consellera de Cultura del seu Govern. L'advocat Gonzalo Boye, que lidera la defensa de Torra, l'ha rebut a les portes del TSJC i han entrat junts a l'edifici. Prèviament, el president ha anat saludant als ciutadans que s'han concentrat a les portes del tribunal per donar-li suport, que han exhibit estelades i llaços grocs i que, amb el judici en marxa, s'han quedat al passeig de Lluís Companys.

La defensa demana suspendre el judici

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat que se suspengui el judici perquè puguin comparèixer com a testimonis els membres de la Junta Electoral Central (JEC) que van denunciar davant de la fiscalia el fet que Torra no acatés inicialment la seva ordre de retirar el llaç groc i la pancarta a favor dels polítics presos del balcó del Palau de la Generalitat. Segons l'advocada Isabel Elbal, Vox ha pogut citar com a testimoni un altre denunciant, en aquest cas el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, que va denunciar la presència del llaç davant la JEC, tot i que finalment qui va presentar la denúncia a la fiscalia va ser la pròpia JEC.

tracking