Diari Més

Societat

Prop de 38.000 menors van ser víctimes de violència cap a la infància l'any 2018

El Ministeri de Sanitat endega una campanya per sensibilitzar la població de la problemàtica

Imatge d'arxiu d'una aula buida

Prop de 38.000 menors van ser víctimes de violència cap a la infància l'any 2018ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 38.000 menors van ser víctimes de violència cap a la infància l'any 2018, segons xifres del Ministeri de Sanitat. Amb aquest context, el govern estatal ha anunciat aquest divendres que impulsarà la campanya Créixer sense violència per viure sense por amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre aquesta problemàtica.

La campanya l'ha presentat la ministra de Salut, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, que ha considerat que la violència contra nens i adolescents, que inclou violència física, maltractament psicològic o emocional, humiliacions, abandonament o explotació, «és inacceptable per a la seva dignitat» i pot tenir conseqüències «greus» en l'edat adulta.

Carcedo ha alertat que aquestes dades «només són la punta de l'iceberg» perquè es calcula que un de cada cinc delictes no s'arriben a denunciar mai, bé perquè la víctima no sap com fer-ho, bé perquè no és conscient de ser agredida.

El 28 de desembre de l'any 2018, el Consell de Ministres va aprovar l'avantprojecte de la de Llei Orgànica de Protecció Integral de la Infància i l'Adolescència, que centra els seus objectius en «convertir la infància en un bé col·lectiu que mereix especial protecció». La ministra ha expressat que les administracions han de garantir els drets fonamentals dels infants i ha fet una crida als mitjans de comunicació perquè contribueixin a difondre i promoure la garantia d'aquests drets.

El proper 20 de novembre farà trenta anys que les Nacions Unides van aprovar la Convenció sobre els Drets del Nen, un tractat internacional que va suposar un punt d'inflexió perquè va reconèixer, per primera vegada, els nens i adolescents com a subjectes de ple dret.

tracking