Diari Més

Seguretat

L'estafa que es fa passar per Bankia per robar les dades personals dels usuaris

Facua alerta de la perillositat dels SMS que asseguren que el compte bancari del receptor ha estat «bloquejat temporalment»

Imatge de l'SMS que es fa passar per Bankia

L'estafa que es fa passar per Bankia per robar les dades personals dels usuarisFacua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FACUA-Consumidors en Acció alerta d'una campanya de SMS que afirma que el compte «de Bankia ha estat bloquejada temporalment» i conté un enllaç per a suposadament reactivar-la. Es tracta d'un nou intent dephishingen el qual pretenen fer-se amb les dades dels usuaris mitjançant la suplantació d'identitat.

Per a enganyar als usuaris, el missatge adverteix d'un bloqueig temporal del compte en aquesta entitat bancària i pretén que es punxi en l'enllaç que acompanya al text. L'enllaç redirigeix a un portal web fals on demana a la víctima introdueixi informació com el seu DNI, la seva clau o el número del seu telèfon mòbil.

En accedir a la pàgina, si es completen els camps que se sol·liciten, robarien a l'usuari les claus amb les quals accedeix al compte bancari a través d'internet. A més, des d'aquesta web es descarrega una suposada aplicació de Bankia que en realitat és un troià que pretén robar més dades sobre la navegació de l'usuari en internet.

Els consumidors que hagin rebut el missatge i hagin introduït les seves dades i descarregat l'aplicació han d'entrar en Bankia, assegurant-se de què es tracta de la pàgina web oficial del banc, i canviar les credencials. També es recomana contactar amb l'entitat per a comunicar-ho i desinfectar el mòbil usant un antivirus.

tracking