Diari Més

Política

Ada Colau és nomenada enviada especial per la relació de les ciutats amb les Nacions Unides

L'alcalde marroquí d'Alhucemas, Mohamed Boudra, ha estat escollit president de Ciutats i Governs Locals Units

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la intervenció al congrés mundial de CGLU, a Durban

Ada Colau és nomenada enviada especial per la relació de les ciutats amb les Nacions UnidesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assumit aquest divendres i per als propers tres anys el càrrec d'enviada especial per la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides.

El congrés mundial de CGLU (Ciutats i Governs Locals Units), la principal xarxa mundial de ciutats, ha tancat l'Assemblea General de Durban, a Sud-Àfrica, consolidant el paper de Barcelona, que segueix compromesa amb l'estructura de direcció de l'organització i reforça el seu rol amb l'encàrrec de liderar les relacions amb Nacions Unides a través de l'alcaldessa de la capital catalana.

Barcelona manté també la seu permanent de l'organització, que opera des del carrer Avinyó. CGLU agrupa més de 250.000 governs locals, metropolitans i regionals de 140 països.

Prop de 3.000 persones han participat des de dilluns en aquesta cimera, que se celebra un cop cada tres anys. L'alcalde marroquí d'Alhucemas, Mohamed Boudra, ha estat escollit president de Ciutats i Governs Locals Units.

Colau s'ha felicitat pel fet que s'hagi aconseguit una candidatura de consens, geogràficament equilibrada, i que amplia la presència de dones. «Avui, les ciutats sortim més fortes d'aquest congrés», ha dit en la seva intervenció en el principal òrgan de representació de la xarxa.

tracking