Diari Més

Tecnologia

Facebook alerta d'un error que activa la càmera de l'iPhone sense permís

L'encén automàticament en navegar a través de l'aplicació

S'han descobert cinc empreses les aplicacions de les quals capturen l'activitat de l'usuari.

Algunes aplicacions per iPhone fan captures de pantalla sense que l'usuari ho sàpigaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa socialFacebookva alertar aquest dimarts d'una fallada que afecta a la versió més actualitzada del sistema operatiu per a telèfonsiPhonei que fa quela càmera s'activi automàticament sense que l'usuari l'autoritziquan aquest navega a través de l'aplicació mòbil.

En una sèrie de missatges al seu compte de Twitter, el vicepresident d'Integritat de Facebook, GuyRosen,va confirmar l'existència de la fallada informàtica(bug,com es coneix en anglès), que diversos usuaris havien denunciat hores abans.

«Mentre resolíem un problema la setmana passada, per error vam introduir un defecte en la programacióque fa que l'aplicació [de Facebook] navegui parcialment a la pantalla de la càmera quan es prem sobre una fotografia»,va indicarRosen.

Des de la xarxa social van assegurar que de moment no tenen constància que per culpa d'aquesta fallada s'hagin penjat a la plataforma fotografies o vídeos sense l'autorització dels usuaris i van assegurar queles imatges que mostrava la càmera en cap moment van ser guardades per l'aplicació o pujades al servidor.

Actualització

Rosentambé va indicar que ja han enviat a l'App Store d'Apple una actualització que soluciona l'error i que estanesperant que aquesta sigui aprovada,alguna cosa que confien que passi en les pròximes hores.

L'error afecta a alguns usuaris de sistemes operatiusiOSde l'iPhone, peròno als d'Android.

Diversos internautes van compartir a Twitter captures de pantalla que mostraven el que els estava passant, en les que es pot observar com mentre naveguen a Facebook, sense que ells ho sol·licitinla pantalla passa a mostrar imatges captades per la càmera del lloc on es troben.

tracking