Diari Més

Meteorologia

Baixada de temperatures per l'entrada d'una massa d'aire polar

El fred intens es començarà a notar a partir de dijous i es mantindrà fins al cap de setmana

Les temperatures podran caura

Caiguda de les temperatures de cara al cap de setmanaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agencia Estatal de Meteorología (AEMET)ha alertat de l'arribada d'una massa d'aire fred que suposarà,a partir d'aquest dijous, una caiguda de les temperatures i nevades a la meitat nord del país a partir dels 700 metres. Aquesta situacióes mantindrà fins al cap de setmana.

Tal com ha explicat l'AEMET, aquesta massa d'aire polar arriba des de latituds altes, travessant l'Atlàntic, fins a arribar a Espanya. El dijous, les seves conseqüències es registraran a la meitat nord de la península, mentre que jael divendres se situarà damunt de tot el territori espanyolamb untemps marcat per «la pluja, la neu, el vent i les baixes temperatures»,

Així, laneuafectarà elPirinenc Occidental, elssistemes Central i Ibèrici elssistemes muntanyencs del sud. No obstant això, l'AEMETadverteix quela cornisa cantàbrica serà la més afectada.Segons les seves previsions, en aquesta zona s'arribaran a acumular entre 50 i 60 centímetres de neu en 48 hores.

De la mateixa manera, adverteixen queel vent de l'oest i nord-oestserà un element meteorològic rellevant, sobretot el dijous quan s'espera que les ratxes superin els 80 quilòmetres per hora en àmplies zones del quadrant nord-oest i fins i tot als 100 quilòmetres per hora en àrees costaneres i de muntanya. Aquest vent, explica l'agència, unit al descens de temperatures produiràsensacions tèrmiques molt baixes.

Enmig d'aquesta situació, es produirà, a més,un temporal marítim que s'espera a Galícia i Cantàbricper a aquests dies. L'AEMETindica que és «molt probable» que l'onatge a les costes de Galícia aconsegueixi els 6 a 8 metres d'altura significativa i fins i tot que se superin els 8 metres al llarg del dijous, mentre que en les costes del Cantàbric s'espera aquest dia onatge de 5 a 6 metres.

tracking