Diari Més

Cues de fins a 11 quilòmetres a l'N-II entre Capmany a i la Jonquera pel tall de l'AP-7 a la Catalunya del Nord

La carretera també acumula retencions d'uns 5 quilòmetres entre Figueres i Llers i l'N-260 a Portbou registra aturades

Imatge del col·lapse circulatori a la Jonquera

tall, ap-7, jonquera, tsunàmi democràticACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tall de l'AP-7 a la frontera provoca cues de fins a 11 quilòmetres a l'N-II entre Capmany i La Jonquera i 5 més entre Figueres i Llers (Alt Empordà), en sentit nord. El bloqueig, convocat per Tsunami Democràtic, ha col·lapsat del tot la carretera al seu pas per la Jonquera i ha obligat a fer desviaments a l'autopista a la sortida 4, a Borrassà (on hi ha cues de 2 quilòmetres) i a la sortida 3, a Figueres Nord (on hi ha cues de 3 quilòmetres). El tall també està provocant problemes a l'N-260 a Portbou, en sentit nord.

Els centenars de manifestants que des d'aquest dilluns al matí tallen l'AP-7 entre la Jonquera i el Pertús en els dos sentits de la marxa han consolidat el tall. Els concentrats dinen al mig de l'autopista i fan diverses activitats a l'espera que els diferents artistes que han d'actuar arribin a la zona.

Uns artistes que triguen a accedir al punt on està situat l'escenari per l'important col·lapse de trànsit que està provocant l'acció convocada pel Tsunami Democràtic. Després de negociar amb la Gendarmeria els manifestants que estaven a la part posterior del tall i que havien quedat dividits de la resta han apartat els cotxes, i han accedit a peu al punt principal de l'acció que agrupa ara centenars de persones.

Molts dels que volen participar a la protesta venen caminant des de la Jonquera o fins i tot pobles més allunyats, degut a la impossibilitat de poder arribar amb el cotxe. Un cop al punt del tall s'instal·len en alguna zona de l'asfalt on deixen sacs de dormir mantes i les bosses amb tot el necessari per passar tres dies al ras. La majoria celebren arribar a la protesta i reconeixen que estan cansats de caminar.

En Tavi Casellas ha vingut a manifestar-se i explica que ho fa perquè espera que el govern espanyol s'assegui a negociar una «sortida política per a Catalunya». «Estem aquí pacíficament i no tenim cap intenció d'enfrontar-nos amb la policia», especifica.

En Tavi és un dels conductors que ha hagut d'apartar el cotxe. Explica que la Gendarmeria els ha advertit que si no ho feia, el trauria alguna de les dues grues que ha portat la policia francesa, i els faria pagar entre 600 i 700 euros, corresponents al cost de la grua.

Viatgers resignats

Entre els cotxes que han quedat atrapats hi ha conductors que es resignen a esperar que acabi l'acció o que els donin una alternativa. A més, els manifestants han empaperat amb cartells de Tsunami Democràtic molts dels vehicles per intentar confondre la policia a l'hora de saber si el cotxe pertany o no a un manifestant.

Imatge del tall de l'AP-7 provocat per la concentració organitzada per Tsunami Democràtic

tsunami democràtic, jonquera, tall, AP-7ACN

Imatge del tall de l'AP-7 a l'alçada del Pertús aquest 11 de novembre de 2019.

Tsunami democràtic, protesta, sentència 1-O, jonquera, françaACN

tracking