Diari Més

El PSOE perd un diputat i Vox arriba als 53 escons amb el 85% escrutat

Unides Podem cau a 35 escons i Cs es desploma fins als 10

El lider del PSOE, Pedro Sánchez.

líder del PSOE, Pedro Sánchez, president funcionsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE guanya les eleccions al Congrés dels Diputats a Espanya, amb 122 escons, un menys dels obtinguts a l'abril, amb el 85,8% del vot escrutat. El PP se situa en segona posició, passant dels 66 diputats de l'abril a 85. Vox passa en aquest moment de l'escrutini a ocupar la tercera posició a la cambra baixa espanyola, ja que passa de 24 a 53 diputats. Unides Podem aconsegueix 35 diputats, 7 menys que a l'abril. Per la seva banda, Cs es desploma, ja que passa de 57 a 10 diputats. De fet, el partit que lidera Albert Rivera queda en aquests moments per darrere d'ERC, que obté 13 escons, dos menys que els 15 de l'abril. A l'hemicicle també entra Més País, amb 3 escons.

En aquest punt de l'escrutini, JxCat obté 8 diputats, un més que a l'abril. També sumen un diputat cadascú el PNB (7) i EH-Bildu (5). La CUP entra amb 2 escons en les primeres eleccions espanyoles a les quals es presenten.

També obtenen representació Coalició Canària, amb tres, Navarra Suma, amb dos escons, i el BNG, el Partit Regionalista de Cantàbria i Teruel Existe, amb un cadascun.

tracking