Diari Més

Amb el 95% escrutat, el PSOE perd tres diputats i el PP s'enfila fins els 88

Es confirma la devallada de Ciutadans, que cau fins els 10 diputats

El lider del PSOE, Pedro Sánchez.

líder del PSOE, Pedro Sánchez, president funcionsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE guanya les eleccions al Congrés dels Diputats, amb 120 escons, tres menys dels obtinguts a l'abril, amb el 95% del vot escrutat. El PP se situa en segona posició, en passar dels 66 diputats de l'abril als 88. Vox passa, en aquest moment de l'escrutini, a ocupar la tercera posició a la cambra baixa espanyola, ja que puja de 24 a 52 diputats. Unides Podem aconsegueix 35 diputats, 7 menys que a l'abril. Per la seva banda, Cs es desploma, ja que baixa de 57 a 10 diputats. De fet, el partit que lidera Albert Rivera queda en aquests moments per darrere d'ERC, que obté 13 escons, dos menys que els 15 de l'abril. A l'hemicicle també entra Més País, amb 3 escons.

En aquest punt de l'escrutini, JxCat obté 8 diputats, un més que a l'abril. També sumen un diputat cadascú el PNB (7) i EH-Bildu (5). La CUP entra amb 2 escons en les primeres eleccions espanyoles a les quals es presenten.

També obtenen representació Coalició Canària, amb tres, Navarra Suma, amb dos escons, i el BNG, el Partit Regionalista de Cantàbria i Teruel Existe, amb un cadascun.

tracking