Diari Més

Delgado adverteix que la policia pot actuar si s'altera la jornada de reflexió

En una visita a Tarragona, la ministra de Justícia en funcions ha fet una crida «a la calma»

Dolores Delgado, saludant el cap de llista del PSC a Tarragona, Joan Ruiz.

Delgado adverteix que la policia pot actuar si s'altera la jornada de reflexióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha advertit aquest dissabte que la policia pot actuar si s'altera la jornada de reflexió, després que Tsunami Democràtic hagi convocat «activitats polítiques i festives» per al 9 de novembre. En una visita a Tarragona, Delgado ha fet una crida «a la calma» perquè «ni es distorsioni ni es disturbi la jornada de reflexió» perquè fer-ho pot suposar cometre delictes electorals. En aquest sentit, ha recordat que els cossos policials tenen el deure de «prevenir la comissió de fets delictius» i ha considerat que aquests dies ja ho han fet «de manera raonable, solvent i proporcionada». Delgado també ha demanat que la visita del rei Felip VI a Barcelona dilluns es desenvolupi «sense cap alteració d'ordre públic».

Després que JxCat i ERC hagin presentat un recurs contra la visita del Rei –i que la Junta Electoral ja ha descartat-, Delgado ha explicat que «no té sentit demanar ajornaments d'una cosa que no té res a veure amb actes electorals». Així, ha definit la visita del monarca com una activitat «institucional» i ha dit que el recurs «no procedeix».

Finalment, Delgado ha insistit que no hi haurà cap «gran coalició» amb el PP i que no es pactarà amb aquells que no pacten amb l'extrema dreta i l'ultradreta. També ha desitjat que no es repeteixi el «bloqueig» al PSOE, en cas que guanyi els comicis.

El PSC va treure un escó a la demarcació de Tarragona, on va guanyar ERC, i es van quedar a 24.125 vots d'aconseguir el segon.

tracking