Diari Més

El PSOE elimina del seu programa la promesa de més autogovern per a Catalunya

En el text també desapareix la reforma de la Constitució per a un estat més federal

Imatge d'arxiu del líder del PSOE, Pedro Sánchez, en un míting.

El PSOE elimina del seu programa la promesa de més autogovern per a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa electoral del PSOE per a les eleccions del 10-N elimina la promesa de més autogovern per a Catalunya i incorpora el rebuig a un referèndum, segons han avançat eldiario.es i la Cadena Ser. El programa socialistes de les passades eleccions del 28-A es comprometia a «les reformes necessàries per a un nou impuls de l'autogovern» de Catalunya. Ara la frase desapareix i el programa es limita a plantejar «la millora de la col·laboració institucional i de totes les comunitats autònomes» i un model autonòmic que «reconeix la diversitat a partir de la unitat». En canvi, s'introdueix una referència que tanca la porta a negociar un referèndum.

«No hi ha lloc per a un referèndum d'autodeterminació, que el Tribunal Constitucional ha considerat contrari a la Constitució i que, des d'una perspectiva política, provoca el trencament de la societat», assegura el programa.

També desapareix del text la referència a una reforma de la Constitució per tal de construir un estat més federal i, en canvi, parla d'un model d'estat «integrador».

tracking