Diari Més

Díaz Ayuso vol prohibir les manifestacions pro independentistes a Madrid mentre hi hagi aldarulls a Catalunya

Considera que no s'han d'autoritzar perquè són per donar suport a «un intent de cop d’estat»

Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu, celebrant els 100 anys del metro de Madrid.

Díaz Ayuso vol prohibir les manifestacions pro independentistes a Madrid mentre hi hagi aldarulls a CatalunyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, demanarà a la Delegació del govern espanyol que «no s’autoritzin més manifestacions pro independentistes fins que no cessi definitivament la violència als carrers de Catalunya». Díaz Ayuso ha demanat reunir-se urgentment amb la Delegació després dels greus aldarulls d'aquest dissabte al centre de Madrid, i que es van saldar amb una vintena de ferits, una dotzena de detencions, a més de greus destrosses. Díaz Ayuso ha apuntat al govern espanyol, que considera que ha abandonat la seva responsabilitat en matèria de seguretat i que «està totalment sobrepassat pels fets» després de la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O.

En un acte a Sotillo de la Adrada (Àvila), la presidenta de la Comunitat de Madrid ha demanat a la Delegació del govern espanyol detalls sobre l’autorització de la manifestació d’aquest dissabte, especialment la identificació dels convocants.

«Cal extremar l’autorització de qualsevol tipus de manifestació ultra, sigui la que sigui, per evitar altercats i violència, ha dit. En el cas de les concentracions en contra de la sentència de l’1-O, considera que no s'han d'autoritzar perquè són per donar suport a «un intent de cop d’estat».

tracking