Diari Més

Judicial

Condemnat a pagar 150 euros per obligar a la seva filla a ingerir «grans quantitats» de menjar

L'escena va durar prop d'una hora, fins que el germà de la menor va avisar a la seva mare

La nena va ser traslladada a l'hospital amb un quadre d'ansietat.

Condemnat a pagar 150 euros per obligar a la seva filla a ingerir «grans quantitats» de menjarPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Pontevedra ha confirmat la condemna a un pare que haurà de pagar una multa de 150 euros per haver forçat a la seva filla a ingerir «grans quantitats» de menjar mentre li cridava i li deia «'gorda'» i «bruta».

Aquesta sentència judicial confirma la pena imposada pel jutjat d'instrucció número 2 de Pontevedra, condemnant a aquest pare per un delicte lleu de coaccions.

Els fets es remunten a agost de 2016, quan la menor es trobava en el domicili del seu pare conforme al règim de visites que, en aquell moment, estava vigent després de la separació dels seus progenitors.

La sentència declara com a fets provats que la nena, que venia de menjar amb una amiga, va arribar a casa i li va dir al seu pare que volia sopar.

L'acusat, «enfadat pels hàbits alimentosos de la menor», va decidir fer-li menjar «molt de menjar», segons recullen els magistrats, i li va dir que menjaria fins que ell digués que parés.

D'aquesta manera, el pare li va preparar diversos entrepans, amanida, orella i formatge amb la intenció que la nena s'ho mengés tot.

Enmig dels crits del progenitor i la «tensió del moment», relata la sentència de l'Audiència de Pontevedra, aquest va cridar a la seva filla «'gorda' i bruta».

L'escena va durar prop d'una hora, fins que el germà de la menor, que també es trobava en el domicili patern, va avisar a la seva mare per a alertar-li del que estava passant.

La nena va ser traslladada a l'hospital amb un quadre d'ansietat.

El pare va recórrer la primera sentència condemnatòria, dictada el mes de desembre passat, però l'Audiència ha rebutjat el seu recurs.

Nega que aquests fets tinguessin «finalitat educativa» com al·legava el progenitor i assegura que es tracta d'un «supòsit de desproporcionalitat» en tractar-se d'una situació «hostil», amb crits i «totalment aliena» a la conducta educativa.

tracking