Diari Més

Sánchez adverteix que «no consentirà que s'imposi la violència» a Catalunya

El president espanyol evita parlar de mesures excepcionals i assegura que utilitzarà «la moderació com una forma de fortalesa»

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, a La Moncloa.

president del govern en funcions, Pedro Sánchez, La Moncloa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimecres des de La Moncloa que «no consentirà que s’imposi la violència» que ha atribuït a grups minoritaris i no al gruix de l’independentisme i dels manifestants que protesten contra la sentència. Sánchez ha demanat al president del govern de la Generalitat, Quim Torra, i a tot el seu executiu que condemnin aquests episodis «sense excuses». Ha evitat parlar de mesures excepcionals que només contribuirien, ha dit, a «caure en provocacions» dels extremistes. «Crec que el que és molt important és que els violents i els que els emparen siguin conscients que davant trobaran la moderació com una forma de fortalesa i que no sobreactuarem», ha sentenciat.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se aquest dimecres amb Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera, als qui ha assegurat que el comitè interministerial –on també participa el CNI- creat per abordar la situació a Catalunya està en «alerta permanent» per fer un anàlisi clínic dels esdeveniments.

El president espanyol ha destacat la «gran coordinació» de les policies espanyoles amb els Mossos com «la millor resposta» als violents, i ha expressat el seu «suport» als agents que estan defensant, ha dit, «els drets civils» i les «llibertats públiques». En aquest marc ha diferenciat entre els manifestants pacífics dels «grups violents».

«No s’ha d’objectar res als qui es manifesten lliurement i de forma pacífica», ha dit, però «el govern no consentirà sota cap concepte que la violència s’imposi a la convivència» i per això actuarà amb «tots els mecanismes de l’Estat» per plantar cara a «qualsevol forma de violència».

Considera «tots els escenaris»

Sánchez ha recordat un cop més que el seu executiu disposa d’eines per plantar cara a la situació a Catalunya. «La societat catalana i l’espanyola han de saber que el govern espanyol considera tots els escenaris i respondrà amb fermesa democràtica, la unitat dels partits i la proporcionalitat en la resposta», ha dit.

Evitar «caure en provocacions»

Amb tot, Sánchez ha allunyat la possibilitat que el seu executiu adopti ara aquestes mesures excepcionals, perquè «l’Estat social i de dret és fort» i «l’única esperança dels grups violents és que cometem errors i veure’ns exaltats i dividits perquè caiguem en les seves provocacions en un espiral violenta».

Vol que Torra condemni «sense excuses» la violència

En aquest marc ha fet una crida expressa al president de la Generalitat. Segons Sánchez, tan ell com els membres del seu govern «tenen el deure polític i moral de condemnar sense excuses i amb la màxima claredat i determinació l’ús de la violència a Catalunya». «Cap governant pot camuflar el seu fracàs darrer de cortines de fum i de foc», ha dit.

«La moderació és fortalesa»

En aquest sentit, ha assegurat que el seu executiu actuarà des de la «unitat dels partits i sobretot amb proporcionalitat». «Nosaltres modularem la nostra resposta en funció de l’actitud i les decisions dels responsables polítics i institucionals de la Generalitat, però la convivència i llibertats dels catalans estaran preservats pel govern d’Espanya», ha dit.

I és que segons Sánchez, «la moderació en la resposta és una forma de fortalesa» i «aviat es restablirà la normalitat i la convivència a Catalunya». «Crec que el que és molt important és que els violents i els que els emparen siguin conscients que davant trobaran la moderació com una forma de fortalesa i que no sobreactuarem», ha dit.

Convençut que aviat «es restablirà la normalitat»

Sánchez s’ha mostrat convençut que «aviat es restablirà la tranquil·litat, la convivència i que els fenòmens de violència quedaran com una mostra de la marginalitat que no representa el absoluta la majoria de la societat catalana».

tracking