Diari Més

Economia

L'FMI confirma la desacceleració de l'economia d'Espanya i rebaixa la previsió de creixement

S'espera que creixi fins al 2,2% aquest any i l'1,8% el 2020

Kristalina Georgieva, directora executiva del Banc Mundial i candidata europea a dirigir el Fons Monetari Internacional.

L'FMI alerta d'una desacceleració «en gairebé el 90% del món»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons Monetari Internacional ha rebaixat una dècima les previsions de creixement de l'economia espanyol per aquest any i el vinent, i els situa en el 2,2% i l'1,8%, respectivament. Així es desprèn de l'informe de perspectives econòmiques mundials de tardor publicat aquest dimarts per l'organisme, que també adverteix d'una desacceleració global i rebaixa dues dècimes la previsió pel PIB mundial fins al 3%. A l'Eurozona, l'FMI preveu un creixement més moderat, de l'1,2% el 2019 i l'1,4% el 2020, amb augments especialment baixos a Alemanya, on el creixement seria només del 0,5% per aquest 2019 i de l'1,2% el vinent, dues i cinc dècimes menys del previst a l'estiu.

Amb la previsió de creixement del 2,2% per al 2019, Espanya creixeria quatre dècimes menys que l'any passat. Es tracta d'una baixada en la previsió que ja contempla el govern espanyol, que ha rebaixat les previsions de creixement en l'informe que envia a Brussel·les.

La reducció del creixement, però, estaria per sota de la de la zona euro, que cauria set dècimes. A diferència de la majoria de països europeus, per als quals es preveu que creixin el 2020, Espanya continuaria amb una previsió de creixement a la baixa per al 2020.

Pel que fa als preus, l'FMI preveu que a Espanya baixin un punt el 2019, mentre que projecta una caiguda de cinc dècimes a la zona euro. A diferència del PIB, la baixada dels preus a Espanya, però, no es mantindria el 2020, moment en què s'espera que pugin tres dècimes.

Pel que fa a l'atur, l'organisme preveu que a Espanya baixi fins al 13,9% aquest any i que segueixi baixant fins al 13,2% el 2020. A la zona euro també preveu que es redueixi fins al 6,7% aquest any i fins al 6,6% el següent. El saldo de compte corrent es manté estable per a Espanya per al 2019 i augmentaria una dècima per al 2020.

tracking