Diari Més

Tecnologia

Una errada a WhatsApp permet 'hackejar' els mòbils usant GIFs maliciosos

Un nou error de seguretat de l''app' fa possible espiar les converses només enviant un GIF

Whatsapp, propietat de Facebook, intenta limitar la possibilitat de propagar notícies falses.

WhatsApp limita a cinc el reenviament de missatgesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recentment s'ha descobert una nova errada a WhatsApp que permet 'hackejar' els mòbils només utilitzant GIFs maliciosos. D'aquesta manera, qualsevol atacant es podria colar en els dispositius mòbils i espiar els seus arxius o converses amb el simple fet de crear un GIF amb contingut maliciós, enviar-ho a un usuari i que aquest el descarregui.

Així ho ha explicat un investigador de seguretat, que ha detallat aquesta fallada de seguretat que afecta principalment als terminals Android, i dins d'ells, els que compten amb la versió 8.1 i Android 9.0.

Segons explica, es tracta d'una fallada del servei de vista prèvia de WhatsApp, que s'aplica perquè els usuaris puguin previsualitzar els GIF o qualsevol altre arxiu multimèdia en les converses, sense necessitat d'entrar a la galeria.

Per a prevenir i estar protegit, aconsella actualitzar l'aplicació a l'última versió (2.19.244). També, aconsella, es pot aplicar una mesura de seguretat per a evitar que els arxius GIF es descarreguin de forma automàtica i així evitar obrir els que siguin d'origen desconegut.

L'investigador ja ha avisat a Facebook sobre aquesta fallada i, segons sembla, ja s'ha solucionat gràcies a un pegat.

tracking