Diari Més

Agroalimentació

Els nous aranzels de Trump afectaran les exportacions d'oli d'oliva, formatges, fruites o vins

Els EUA imposaran tarifes del 25% a productes agraris afectant principalment a Espanya, França, Alemanya i el Regne Unit

El president dels Estats Units, Donald Trump, davant dels mitjans a Washington.

Els nous aranzels de Trump afectaran les exportacions d'oli d'oliva, formatges, fruites o vinsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units han anunciat l'aplicació de nous aranzels a les importacions europees afectant productes com l'oli d'oliva, formatges, fruites o vins. L'administració de Donald Trump ha publicat un llistat on detalla que imposarà tarifes del 25% als productes agraris i del 10% als avions. Washington prepara aquesta nova ronda d'aranzels just després que l'Organització Mundial del Comerç l'autoritzés. Espanya, França, Alemanya i el Regne Unit són els estats més perjudicats per la mesura.

L'OMC permet a Trump imposar aranzels per valor d'uns 7.500 milions de dòlars (uns 6.800 milions d'euros) com a resposta a les subvencions il·legals que la UE ha atorgat al fabricant d'avions Airbus.

Brussel·les ha avisat als EUA que si els aplica, serà «contraproduent». A més, ha recordat que el bloc també pot aplicar «contramesures» aranzelàries per les pràctiques comercials del president nord-americà Donald Trump en els darrers anys.

tracking