Diari Més

Immigració

Trump va proposar disparar a immigrants a les cames i crear un fossat amb caimans a la frontera amb Mèxic

Així ho indica 'The New York Times' en un article que recull testimonis d'una dotzena de funcionaris

Imatge d'arxiu de Donald Trump.

Bategen un amfibi cec amb el nom de Donald TrumpEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va suggerir fa uns mesos disparar a les cames als immigrants que travessaven irregularment la frontera amb Mèxic, segons un article publicat aquest dimarts per 'The New York Times'.

El diari novaiorquès, que va citar a una dotzena de funcionaris de la Casa Blanca sota condició d'anonimat, va fer una reconstrucció de les setmanes que al març i abril van conduir a la reestructuració del Departament de Seguretat Nacional, encarregat de la política migratòria estatunidenca.

D'acord amb aquest article, Trump, frustrat per l'augment del flux migratori a la frontera amb Mèxic i pel fracàs de les estratègies fins aquest llavors adoptades per a frenar-lo, va proposar en privat una sèrie de mesures heterodoxes.

En aquest context, Trump també va voler electrificar la barrera fronterera o instal·lar en la seva part superior pues que poguessin perforar el cos humà.

Va ser llavors quan el president va proposar disparar a les cames als immigrants perquè no poguessin avançar.

Trump ja va dir al novembre de 2018 que els militars desplegats a la frontera estaven autoritzats a obrir foc en cas de ser atacats per immigrants que llavors anaven cap als EUA en caravana procedent d'Hondures.

Aquesta vegada, no obstant això, el president va ser més enllà en suggerir que se'ls disparés pel mer fet de creuar sense papers la frontera.

Segons les fonts consultades perThe New York Time, en tots dos casos els assessors van haver d'aclarir a Trump que no estava permès disparar als migrants.

A més de la reestructuració del Departament de Seguretat Nacional amb funcionaris de la seva confiança, Trump també va sortir amb la idea d'amenaçar a Mèxic amb aranzels per a pressionar al Govern d'Andrés Manuel López Obrador en matèria migratòria, alguna cosa que va acabar fent setmanes després.

La seva idea inicial havia estat tancar per complet la frontera, però els seus assessors el van convèncer després de dies de reunions que era inviable.

tracking