Diari Més

18.000 persones es manifesten al centre de Barcelona al crit '1-O, ni oblit ni perdó'

Els manifestants han sortit de plaça Catalunya cap al col·legi Ramon Llull, escenari de càrregues policials fa dos anys

Milers de manifestants commemoren el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya a Barcelona.

18.000 persones es manifesten al centre de Barcelona al crit '1-O, ni oblit ni perdó'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

18.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han iniciat una manifestació a les set de la tarda a la plaça Catalunya de Barcelona per commemorar el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre del 2017. Amb crits com ara 1-O, ni oblit ni perdó o Els carrers seran sempre nostres, els manifestants s'han començat a moure en direcció a la seu de la Comissió Europea pujant el passeig de Gràcia en direcció al carrer Provença. L'acte estava convocat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i un cop ha arribat a la delegació de la institució europea s'ha continuat movent pel carrer Provença en direcció al col·legi Ramon Llull, a l'avinguda Diagonal, que va ser un dels escenaris de càrregues policials de fa dos anys, quan la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van actuar en alguns indrets per intentar evitar les votacions.

Davant la delegació de la Comissió Europea hi havia dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra i un cordó policial del cos de seguretat per protegir l'edifici, tot i que no hi ha hagut cap tipus d'aldarull.

També hi havia cordó de seguretat davant la delegació del govern espanyol a Barcelona, on els manifestants han proferit consignes com ara Fora les forces d'ocupacióo Vosaltres, feixistes, sou els terroristes. Aquí hi havia una desena de furgonetes policials, i tampoc s'hi ha registrat cap incident. La manifestació s'hi ha aturat un moment i s'ha llegit un manifest recordant l'1 d'octubre del 2017, a l'hora que se sentien crits de llibertat i unitat.

Al capdavant de la manifestació, una pancarta de grans dimensions amb el lema Ho vam fer i vam guanyar.

tracking