Diari Més

Política

Casado demana que s'apliqui «avui mateix» la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya

El líder del PP creu que també es pot aplicar la Llei de partits i il·legalitzar les formacions que no condemnin la violència

Imatge d'arxiu del líder del PP, Pablo Casado.

Casado demana que s'apliqui «avui mateix» la Llei de Seguretat Nacional a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, ha emplaçat aquest dilluns el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a aplicar «avui mateix» la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya perquè «avui s’ha creuat una línia vermella» i «hem conegut que la Generalitat estava involucrada en els preparatius d’aquests possibles atemptats a través del CESICAT, que no hauria d’existir perquè és il·legal que una autonomia tingui una agència d’intel·ligència». «El govern ha d’aplicat la Llei de Seguretat Nacional per prendre el control a les Forces de Seguretat i dissoldre o tancar el CESICAT» que «segons el jutge instructor podria estar relacionada amb la preparació dels atemptats», ha dit.

Casado ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Telecinco on també ha acusat el president del govern espanyol en funcions de ser «un hipòcrita» per criticar Puigdemont i Torra i alhora no trencar «relacions» a les institucions on el PSC governa amb ERC o JxCAT.

«El que no pot fer Pedro Sánchez és advertir la Generalitat des d’un míting i alhora estan amb JxCAT a la Diputació de Barcelona i amb ERC a Castelldefels», ha dit, perquè «si estem d’acord amb el que Puigdemont i Torra estan suposadament col·laborant a fer és molt dolent, cal trencar relacions amb aquests partits».

Casado aposta per la Llei de Seguretat Nacional i no directament pel 155 perquè –segons ha recordat- la sentència del Tribunal Constitucional cal «calibrar molt el termini en què s’aplica», i «abans hi ha legislació bàsica que ja es pot aplicar» com la Llei de Seguretat Nacional «perquè els Mossos deixin de rebre ordres il·legals».

A més, segons Casado, cal actuar respecte a la competència de la Generalitat en institucions penitenciàries, aplicar la Llei de Sostenibilitat financera «perquè la Generalitat no malversi a favor de la independència» i reforçar «l’Alta Inspecció educativa per evitar adoctrinament» a les aules i «modificar la Llei de l’Audiovisual» per «evitar la propaganda als mitjans de comunicació».

«Es pot aplicar la Llei de partits»

A més, segons Casado, es podria aplicar la Llei de partits perquè «diu que qualsevol partit que atiï la violència pot ser il·legalitzat». Segons el líder del PP, al Parlament «s’estan justificant a terroristes». «Jo només he vist això amb Batasuna al Parlament Basc, i a Catalunya el president del govern diu que no passa res».

tracking