Diari Més

El Ministeri de Interior envia un reforç d'antidisturbis a Catalunya per l'1-O

Els agents custodiaran edificis i infraestructures de l'Estat, com la delegació del govern espanyol, les comissaries i l'aeroport del Prat i el Port de Barcelona

Diverses furgonetes de la policia espanyola aparcades.

Desenes d'agents de la policia espanyola s'instal·len a Salou pel 21-DGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de l'Interior té previst enviar un reforç d'agents de la Unitat d'Intervenció de la policia espanyola pels dos anys de l'1-O per «garantir la seguretat». Així ho han confirmat a l'ACN fonts policials i del ministeri, que no volen concretar-ne la xifra i afegeixen que no n'hi ha cap de tancada i que pot variar. Alguns mitjans de comunicació situen aquest reforç en uns 200 agents antidisturbis. Les mateixes fonts de la policia espanyola assenyalen que el reforç es podria ampliar amb vista a la sentència de l'1-O, prevista per als propers dies. Els antidisturbis custodiaran edificis i infraestructures de l'Estat, com la delegació del govern espanyol, les comissaries i l'aeroport del Prat i el Port de Barcelona.

La policia espanyola no té previst assumir competències en seguretat ciutadana, que correspon als Mossos d'Esquadra, llevat que els ho demanin, segons assenyalen fonts del Ministeri de l'Interior. Els agents s'enviaran de forma progressiva i amb consens amb els Mossos, amb qui tenen una col·laboració «constant, estreta i fluïda», assegura el ministeri. El desplegament d'antidisturbis es fa en circumstàncies diverses, no només perquè s'apropi l'1-O, segons les mateixes fonts.

tracking