Diari Més

Judicial

El TSJC requereix personalment Torra perquè retiri la pancarta del balcó de la Generalitat

El president ja va anunciar que la mantindria i recorreria l'ordre per «vulneració flagrant» de la llibertat d'expressió

La façana del Palau de la Generalitat amb la pancarta restablerta i un grup de persones mirant la façana aquest 27 de maig.

La façana del Palau de la Generalitat amb la pancarta restablerta i un grup de persones mirant la façana aquest 27 de maig.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha notificat aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, el requeriment perquè retiri la pancarta que demana l'alliberament dels líders polítics empresonats que hi ha al balcó de la Generalitat, segons ha informat el tribunal i han confirmat a l'ACN fonts de Presidència. En saber-se divendres passat que el TSJC ordenaria la retirada, Torra ja va anunciar que no ho faria i que recorreria la decisió, que considera una «vulneració flagrant» del dret a la llibertat d'expressió i d'opinió. El requeriment del TSJC és fruit d'una demanda presentada per l'entitat Impulso Ciudadano, que sosté que la pancarta no representa tots els ciutadans i que no hi ha cap fonament jurídic per haver-la col·locat.

El mateix Torra ha fet públic a través de Twitter que ha rebut la notificació i ha esgrimit que «quan es tracta de drets civils, socials i polítics, no ens podem fer enrere i no podem cedir a la involució que promou l'Estat». «El meu compromís amb la llibertat d'expressió és total», ha afegit el president, que té ara 48 hores per retirar «la pancarta i el símbol» –en referència al llaç groc que l'acompanya– com a mesura cautelar fins que es resolgui el recurs de l'entitat espanyolista. És precisament al TSJC on Torra hi té oberta una causa per presumpta desobediència per no haver retirat la mateixa pancarta quan el tribunal li ho va demanar en l'anterior període electoral.

MÉS INFORMACIÓ

Torra no retirarà la pancarta a favor dels presos i el llaç groc i recorrerà l'ordre del TSJC

tracking