Diari Més

Successos

Moren un instructor i una alumna de l'Exèrcit de l'Aire en caure el seu avió al mar Menor

L’aeronau ha caigut a prop de la costa de Santiago de la Ribera, on s’ubica l’Acadèmia General de l’Aire

L'accident s'ha produït a pocs metres del nucli urbà on treballen efectius d'emergències en tasques de recuperació de les localitats afectades per la DANA.

Moren un instructor i una alumna de l'Exèrcit de l'Aire en caure el seu avió al mar MenorEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos ocupants d’una avioneta d’instrucció elemental Enaer T-35C Pillán de la Academia General del Aire (AGA), un professor i la seva alumna, han mort aquest matí en caure l’aparell en aigües del mar Menor després d’enlairar-se de la base aèria de San Javier, a Múrcia, segons informa l’Exèrcit de l’Aire.

L’aeronau ha caigut a prop de la costa de Santiago de la Ribera, on s’ubica l’Acadèmia General de l’Aire i a pocs metres de la platja de Barnuevo.

Fins al moment no han transcendit més detalls del sinistre, ocorregut després de les 12h a pocs metres del nucli urbà on treballen efectius d’emergències en tasques de recuperació de les localitats afectades per la DANA.

A la zona han acudit immediatament serveis d’emergències, després que el 112 rebés un centenar de trucades informant del succés.

Segons la Delegació del Govern, l’accident aeri ha mobilitzat a Salvament Marítim, Guàrdia Civil i efectius d’emergències.

L’avió és un model Enaer T-35C Pillán o Tamís, que és designat per l’Exèrcit de l’Aire amb la clau E-26 Tamiz, i la missió del qual és la d’ensenyament dels alumnes de l’AGA.

El primer vol d’aquest tipus de models es va produir el març de 1981, va entrar en servei a Espanya el 1987 i el seu país d’origen és Xile. En concret, el fabricant és ENAER-CASA.

Aquest sinistre es produeix tres setmanes després que un reactor C-101 de l’AGA, pilotat pel comandant de vol i instructor Francisco Marín, s’estavellés per causes encara no aclarides en aigües de la Manga del Mar Menor, morint el pilot en l’acte.

tracking