Diari Més

Política

El PSOE guanya àmpliament amb el 29,7% del vot directe, segons el CIS

El PP augmenta respecte l'últim baròmetre i se situa en segons posició amb l'11,6%

Pedro Sánchez, a l'estrat del Congrés, el dia que afronta la segona i dedinitiva votació d'investidura.

Pedro Sánchez, a l'estrat del Congrés, el dia que afronta la segona i dedinitiva votació d'investidura.Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE guanya àmpliament amb el 29,7% del vot directe, segons l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) prèvia a la investidura fallida del juliol. El PP queda en segona posició amb l'11,6%, en tercera posició Unides Podem (que inclou En Comú Podem) amb el 8,9% i, per darrere, Cs que s'endú el 7,4%. Es tracta de xifres brutes de vot directe sobre el cens sense que el CIS hagi fet cap prospecció ni en percentatge ni en diputats. Comparat amb l'últim baròmetre publicat al juliol, PSOE i Unides Podem perden suports, un 0,8% els socialistes i un 0,7% els de Pablo Iglesias. Mentre que Cs i PP augmenten en vot directe. Concretament un 1,7% i un 1,5%, respectivament. Per la seva banda, ERC obté el 3% a l'Estat mentre que JxCat es queda amb l'1%.

L'enquesta està realitzada del 17 de juny al 16 de juliol, és a dir, després de les eleccions autonòmiques i municipals i uns dies abans del debat d'investidura fallit de Pedro Sánchez, que es va celebrar entre el 22 i el 25 de juliol.

En el cas dels partits catalans, ERC retrocedeix lleugerament en vot directe respecte a l'últim CIS, concretament un 0,3%. I en el cas de JxCat perd un 0,2% del vot directe al conjunt de l'Estat.

Desconfiança i avorriment de la política

Més de la meitat dels enquestats, un 56,3%, manifesta la seva desconfiança envers la política. I en segona posició se situen el 29,9% que diu que sent avorriment. El tercer sentiment que desperta actualment la política és la irritació. En canvi, els adjectius positius com entusiasme i compromís se situen a la cua.

Sánchez, el millor valorat

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, és el millor valorat pels enquestats i obté un 4,7. El dirigent d'IU, Alberto Garzón, se situa com a millor segon valorat amb una nota de 3,8, seguit d'Albert Rivera (Cs), Pablo Iglesias (Unides Podem) i Pablo Casado (PP). Santiago Abascal és qui treu pitjor nota, amb un 2,5.

tracking