Diari Més

Paleontologia

Descobreixen una espècie de pterosaure volador gegant que va viure fa més de 75 milions d'anys

Tenia l'envergadura d'una avioneta i era capaç de volar grans distàncies continentals

Il·lustració dels pterosaures que van dominar els cels sobre Amèrica del Nord en l'època del Cretaci.

Descobreixen una espècie de pterosaure volador gegant que va viure fa més de 75 milions d'anysEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una espècie de pterosauregegant amb l'envergadura d'una avioneta que va existir fa més de 75 milions d'anys va ser descoberta per investigadors de la Universitat del Sud de Califòrnia (USC)al nord del continent americà, segons un informe divulgat aquest dimarts.

Una col·lecció d'ossos de la criatura, batejada comCryodrakonboreaso Drac Congelat del Nord, va ser trobat a DinosaurProvincialPark, al sud d'Alberta, al Canadà.

MichaelHabib, investigador de l'Institut de Dinosaures del Museu d'Història Natural del Comtat de Los Angeles, i també científic d'USC, va explicar que elspterosauresvan ser part essencial dels ecosistemes mundials a tot el món durant l'era dels dinosaures, per la qual cosa són clau per comprendre l'ecologia i les extincions de l'època.

«Igual que els animals voladors d'avui, l'estudi [d'aquesta espècie] podria portar a importants pistes sobre com els animals en el moment van respondre als principals canvis del clima», va indicar l'investigador en un comunicat.

Els més grans

La troballa, publicada aquest dimarts a la revista especialitzadaJournalofVertebratePaleontology, adverteix que pel que sembla el Drac Congelat del Nord va viure fa més de 75 milions d'anys, en l'època del Cretaci (tercer i últim període de l'Era Mesozoica).

Aquesta espècie pertany a la família delsazdárquidos, elspterosauresvoladors més grans de la història.

Els investigadors, que no van precisar la data de la troballa, van ressaltar que elsazdárquidosmés grans trobats fins al moment tenen una envergadura de més de 10 metres, amb un pes d'uns 227 quilos.

Es creu que l'espècie recentment descoberta posseeix l'envergadura d'una avioneta petita i era capaç de volar grans distàncies continentals i a través de l'oceà.

Habibi investigadors del Canadà i del Regne Unit, qui van examinar la col·lecció d'ossos que inclou gran part d'un esquelet, van ressaltar que aquestes restes fòssils estan millor conservats que uns altres de la família delsazdárquidostrobats amb anterioritat.

Els científics van notar que hi ha diferències amb les altres espècies d'azdárquidos, la qual cosa els facilitarà trobar més explicacions de com van volar i com van viure aquests animals, va apuntarHabib.

tracking