Diari Més

Cas Gabriel Cruz

Quezada es va posar en el punt de mira en intentar inculpar a la seva exparella

L'acusada, que sempre agafava el telèfon per parlar en representació del pare de Gabriel, s'anava anticipant als plans que tenia la policia

Ana Julia Quezada al començament de la vista a l'Audiència d'Almeria.

Ana Julia Quezada, judici, Grabiel CruzEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ana JuliaQuezada, l'autora confessa del nen Gabriel Cruz, es va posar en el punt de mira de la Guàrdia Civil en voler inculpar a l'exparella amb la que havia arribat a la província d'Almeria des de Burgos, col·locant una samarreta en les proximitats de la seva casa o indicant que «odiava als nens».

Així ho han assegurat diversos comandaments de la Guàrdia Civil, que consideren la suposada troballa de la peça com el punt d'inflexió en la investigació. Entre ells, el capità José MaríaZalvide, cap de la Policia Judicial de la Comandància d'Almeria, que ha obert les declaracions d'aquest dimecres i va atendre aquest cas «d'alt risc» des del primer moment.

«El 3 de març, estranyament, apareix en una zona que prèviament ja s'havia batut la samarreta, la troba la posteriorment detinguda i que és del nen. Hi havia contradiccions perquè ella diu que va vestir al nen i l'àvia diu que no, que no reconeix la peça», ha relatat.

Això va fer «prioritzar la investigació» sobreQuezada, encara que no es van tancar altres línies, si bé va haver-hi altres elements estranys com que perdés el mòbil dues vegades, una el dia 2 de març durant una batuda, i un altre el dia 3 aVícar. «El telèfon desapareix misteriosament del vehicle en el qual anava. Ens crida l'atenció», ha apuntat.

Així mateix, ha subratllat que també va fer sospitar el que assenyalés a la seva exparella de Burgos durant una batuda en un lloc que no es trobava en una «zona de pas», com per a implicar-lo.

Sosté que no es va entrar a la finca on estava enterrat Gabriel perquè els familiars entraven i sortien, que no hi havia rastres de sang ni de violència i es continuava creient inicialment que Gabriel pogués estar viu i retingut per un tercer.

El tinent instructor de les diligències del cas ha dit deQuezadaque sempre agafava el telèfon «per parlar pràcticament en representació d'Ángel» i «tot el que li dèiem a Ángel ella ho acabava sabent, s'anava anticipant als plans que teníem».

Ha explicat que mentreQuezadaintroduïa el cos del petit al seu cotxe es deia a si mateixa: «Tranquil·la, Ana, no aniràs a la presó», i que també es pot escoltar «com fica el cos al cotxe, sacseja les mans i diu: A on el porto ara, a quin hivernacle el porto».

També s'ha referit a les investigacions a Burgos per a assenyalar que les famílies de les seves exparelles la consideraven una «persona freda, calculadora, molt materialista» que pensaven que s'havia casat amb diferents homes «per diners».

Per part seva, el sergent primer i cap del Grup d'Homicidis de la Guàrdia Civil d'Almeria, ha declarat que Patricia Ramírez, mare de Gabriel, va sospitar deQuezadadesprés de la suposada troballa de la samarreta del menor i que l'assassina confessa ja va comunicar un dia després de la desaparició del petit que tenia «una exparella, que va acabar malament amb ella perquè no havia acceptat la ruptura de la relació».

Encara que estava prevista la seva participació, finalment fiscal, acusació i defensa han renunciat a interrogar a l'exmarit deQuezada, Miguel ÁngelRedondo, segons l'advocat deQuezadaperquè en haver estat condemnat per maltractaments a l'acusada anava a ser «poc imparcial» per la seva «enemistat òbvia».

Un policia local deNíjar(Almeria), amic de la família de Gabriel, ha sostingut que la troballa de la samarreta es va produir en un lloc que havia inspeccionat personalment hores abans.

«Se'm posaven els pèls de punta perquè m'estava comptant un pla, ella va ser la que...», ha manifestat l'agent sobre els detalls que li va donar Ángel Cruz, pare del menor, abans de ser interromput per una nova pregunta de la fiscal.

tracking