Diari Més

Judicial

Ana Julia reconeix que va matar a Gabriel Cruz però assegura que «va ser un accident»

L'acusada ha assegurat que tenia pensat suïcidar-se el dia en què va desenterrar el cadàver del menor de 8 anys

Ana Julia declarant a

Ana Julia reconeix que va matar a Gabriel Cruz però assegura que «va ser un accident»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ana JuliaQuezada, l'autora confessa de la mort de Gabriel Cruz, ha reconegut en la seva primera declaració en el judici que va matar al nen, encara que ha ratificat el seu relat previ en el qual va sostenir que va ser accidental, per la qual cosa ha afirmat que se sent «innocent» i que «mai va voler fer mal» al petit.

Quezada, entre plors durant les dues hores i mitja que ha durat la seva declaració, ha respost a preguntes de la fiscal Elena María Fernández i del seu advocat, Esteban HernándezThiel, en la segona sessió d'aquest judici que se celebra a l'Audiència d'Almeria, que ha conclòs amb les compareixences a porta tancada dels pares, l'àvia i una cosina de Gabriel.

D'aquestes tres últimes declaracions res ha transcendit, més enllà que la mare, Patricia Ramírez, ha estat l'única a no utilitzar un biombo per atestar davant l'acusada.

L'acusada, qui ha negat problemes amb la mare o amb el nen i que ha assegurat que tenia pensat suïcidar-se el dia en què va desenterrar el cadàver del menor de 8 anys i va ser detinguda, ha exposat la seva versió dels fets ocorreguts al febrer de l'any passat.

Així, ha relatat que va acudir a la casa de lesHortichuelasBajas, aNíjar(Almeria), els dies previs del pont del 28 de febrer i que el 27 -dia de la desaparició del menor- va trobar a Gabriel a la sortida de la casa de la seva àvia.

«Li vaig dir, que fas allí. Em va dir que estava fent temps perquè mengessin els cosins. Li vaig preguntar si volia venir amb mi aRodalquilar(Níjar, Almeria); encara que no pintem, ventilem la casa i et porto en deu o dotze minuts amb els teus amics. Es va venir amb mi».

Ha dit que una vegada allí va cridar al petit i que el va veure dirigir-se a ella amb una destral a la mà i que li va dir que era «lletja», que no volia que estigués amb el seu pare i que se n'anés al seu país.

«Li vaig dir, et faràs mal, deixa la destral. Em va dir: Tu a mi no em manes, que no ets la meva mare, que tens el nas lleig, que no vull que estiguis amb el meu pare, que vull que te'n vagis al teu país», ha manifestatQuezadaen la seva declaració.

«Simplement li vaig tapar la boca, no volia fer-li mal al nen, volia que callés»; li va posar la «mà dreta a la boca i al nas, no recordo al clatell o on», ha afegit. Segons ha relatat, estava «molt nerviosa», i quan el va deixar en el sòl, «ja no respirava», per lo que, es va quedar bloquejada.

Ha explicat com va enterrar el cos i també que es va emportar la roba, de manera que el 3 de març va col·locar la samarreta del petit en un paratge perquè, segons ha argumentat: «volia que m'agafessin, perquè no era capaç de dir-ho amb les meves pròpies paraules, jo volia que m'atrapessin».

Encara que prèviament havia manifestat que ho va fer per a donar «esperances» al pare del nen, Ángel Cruz, aquest dimarts ha respost a la fiscal Elena Fernández que volia que la «trobessin perquè no podia aguantar més aquest secret».

Posteriorment, ha explicat que el dia que va extreure al menor del clot on el va enterrar, tenia pensat suïcidar-se a la casa en la qual convivia amb la seva parella aVícar, deixant dues cartes, una per a Ángel Cruz i una altra per a la seva filla, explicant-los el que havia passat i demanant-los perdó.

Quezada, que ha demanat perdó a la família, a Déu i a la seva pròpia filla, ha incidit: «Mai he tingut intenció de fer-li mal a Gabriel»; tenia «por sobretot per fer-li mal a la família de Gabriel, a la meva filla». «Quanta més gent venia, pitjor. No sabia què fer».

En la sessió d'aquest dimarts, també ha declarat l'exparella d'Ana JuliaQuezada, a qui l'acusada, segons la Guàrdia Civil, va intentar incriminar en deixar la samarreta del nen prop d'on resideix.

Ell l'ha descrit com una persona «freda» i «mentidera». «Al principi et dóna una imatge i després quan vol és d'una altra manera, canvia radical. En aquest moment t'adones que menteix. És freda. No es pot passar de ser simpàtica i dir que et vol i de la nit al dia desaparèixer tot això», ha postil·lat.

En la mateixa sessió, una testimoni ha assegurat queQuezadava insistir a utilitzar un camí més llunyà per buscar al menor en una zona de masos, que a més passava per la casa de la seva exparella.

La seva pròpia filla ha declarat -per videoconferència des de Burgos- que s'ha sentit «utilitzada» per la seva mare, qui la va comminar al fet que parlés amb el psicòleg clínic de la mare de Gabriel per dir que Sergio, una exparella deQuezada, era un «fill de puta».

El psiquiatre clínic de Patricia ha apuntat que el nen venia «sofrint experiències de por, temor, del fet de dormir sol a la casa deVícar(Almeria) quan estava el seu pare amb Ana JuliaQuezada».

tracking