Diari Més

Cadis

Nova alerta per listèria en carn entatxonada de la marca Sabores de Paterna

De moment, no hi ha cap cas detectat però s'han trobat evidències de contaminació en el producte

Carn entatxonada de la marca Sabores de Paterna.

carn entatxonada, sabores paterna, cadizSabores de Paterna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta d'Andalusia ha declarat aquest divendres una nova alerta alimentària perliteriosisen haver trobat carnentatxonadacontaminada de la marca Sabores de Paterna, a la província de Cadis.

En roda de premsa, el conseller de Salut, Jesús Aguirre, ha informat que no hi ha cap cas detectat perlisterial'origen del qual sigui la carnentatxonadade Sabores de Paterna, però s'han trobat evidències de contaminació de la carn d'aquesta marca a la fàbrica que té en la localitat gaditana de Paterna de Rivera.

Aquesta alerta ha estat comunicada a l'Agencia Española de Seguridad Alimentaria i, a més, la Junta ha decretat el cessament de la producció, la retirada del mercat de la carnentatxonadai immobilitzat tots els productes carnis d'aquesta empresa.

Els proveïdors d'aquesta mercantil estan localitzats a les províncies de Cadis, Madrid, Màlaga i Huelva, ha explicat el conseller, qui ha destacat la rapidesa en el funcionament del sistema d'alerta sanitària.

Aquest matí a les 10.00 han rebut la confirmació del laboratori de la Junta a Almeria que un lot de la carnentatxonadade Sabores de Paterna va donar positiu enlisteriai a les 12.58 s'ha decretat l'alerta alimentària.

Aquest cas s'ha detectat arran de que l'hospital madrileny de Móstoles atengués el passat 30 d'agost a un jove de 14 anys que havia consumit carnentatxonadade Sabores de Paterna en un entrepà comprat en un supermercat deConilde la Frontera (Cadis).

Altres quatre familiars també van consumir el mateix producte però no van presentar símptomes, ha indicat.

No obstant això, les autoritats sanitàries andaluses van iniciar una investigació al supermercat, que va donar negatiu a la mostra, i a la fàbrica de la carn, on es van prendre proves que han donat positiu.

Ha considerat cridaner que coincideixin dos alertes perlisteriaen carnentatxonadade dues empreses andaluses, si bé ha dit que no hi ha vinculació entre ambdues, encara que estan creuant dades de proveïdors i sobre els processos de producció per si hi ha alguna relació entre els dos casos.

El passat 15 d'agost la Junta va decretar una altra alerta perlisteriosiscausada per la carnentatxonadade la mercantil sevillanaMagrudis.

Segons José Miguel Cisneros, portaveu de la Junta en aquesta crisi alimentària, dels 207 casos positius delisteriosisregistrats fins ara cap ha declarat haver menjat carnentatxonadade Sabores de Paterna.

L'últim cas registrat a la província de Cadis es va donar el 22 d'agost per consum de carn LaMechá, deMagrudis.

El conseller ha recomanat als ciutadans que no consumeixin la carn de Sabores de Paterna i ha dit que el que «el tingui a la seva casa que no el mengi»

tracking