Diari Més

Política

La CUP rebutja entrar en un govern de concentració com a resposta a la sentència de l'1-O

Maria Sirvent veu «pràcticament impossible» que la seva formació doni suport als pressupostos i veu «esgotada» la legislatura

La diputada de la CUP-CC Maria Sirvent.

La CUP rebutja entrar en un govern de concentració com a resposta a la sentència de l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha descartat entrar en un govern de concentració com a resposta a la sentència de l'1-O, tal com ha proposat ERC. «Amb quin objectiu? Amb quina intencionalitat? No ho veiem en cap cas», ha respost en una entrevista a 'Ràdio 4'. En aquest context ha criticat que els objectius de l'actual Govern són gestionar les «engrunes» i seguir «aprofundint» en la privatització de serveis. D'altra banda, veu «pràcticament impossible» que la CUP aprovi els pressupostos per al 2020 després de la primera reunió amb el Departament d'Economia i ha conclòs que la legislatura està «esgotada».

Preguntada per la possibilitat de tornar a investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, Sirvent ha posat en dubte la voluntat de JxCat sobre aquesta qüestió i ha afegit que no volen «generar falses expectatives». En aquest sentit, ha recordat que tot i que no estava convocat el ple d'investidura de Puigdemont, els diputats i diputades de la CUP van ser els únics que van aparèixer al «suposat ple».

Sirvent ha defensat que hauria d'haver una resposta conjunta davant de la sentència de l'1-O i ha admès que s'estan fent «molts esforços» en aquest sentit. Però també ha afegit que el «context de precampanya ho perverteix molt». I és que, segons Sirvent, la política catalana està situada en un escenari que sembla de precampanya en el què cadascú fa la seva campanya pensant més en els interessos partidistes.

Tot i no fer una proposta concreta, la diputada de la CUP ha defensat que la resposta a una sentència condemnatòria ha de passar per «exercir» els drets i aconseguir el objectius polítics que han portat els «represaliats» a la presó o l'exili.

Pel que fa als pressupostos del 2020, veu «pràcticament impossible» donar el seu suport «si les coses continuen com ara». Per a la diputada, els 800 MEUR de més en despesa respecte als comptes fallits del 2019 ja estan compromesos i, per tant, el Govern no planteja polítiques noves en els nous pressupostos.

tracking