Diari Més

Tsunami Democràtic fa la primera acció reivindicativa i penja 15.000 cartells arreu de Catalunya

La iniciativa diu que es poden mobilitzar «allà on calgui i quan calgui»

Un dels cartells col·locats a la Pobla de Mafumet.

Tsunami Democràtic fa la primera acció reivindicativa i penja 15.000 cartells arreu de CatalunyaTsunami Democràtic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa Tsunami Democràtic ha fet aquest dijous la seva primera acció després d'haver-se presentat públicament a través de les xarxes socials a principis de setmana. Segons han explicat en un comunicat, membres de la plataforma han desplegat 11 pancartes en llocs emblemàtics de Lleida, Tarragona, Girona, Badalona, Tortosa, Terrassa i Barcelona i s'han penjat 15.000 cartells arreu del país. Amb l'encartellada Tsunami Democràtic ha volgut «fer evident» que es poden moure per «allà on calgui quan calgui» i que són presents a tot el territori. «Acabem el que vam començar. Canviem l'estat de les coses. Continuem defensant el mateix: drets, llibertats i autodeterminació», han afirmat tant en el comunicat a la premsa com en els cartells que han penjat.

Tsunami democràtic s'ha presentat aquest dilluns a través de les xarxes socials com una iniciativa que aplega personalitats de la política i la societat civil per donar una resposta a la sentència de l'1-O.

En la seva estrena ha rebut el suport del president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, diversos consellers, el president del Parlament, Roger Torrent, i diversos dirigents polítics com Oriol Junqueras (ERC), Marta Rovira (ERC), Carles Puigdemont (JxCat), Josep Costa (JxCat), Mireia Boya (CUP), David Fernández (CUP) o Jordi Cuixart (Òmnium).

La campanya de mobilització vol organitzar una resposta «desobedient i no violenta» a la sentència, sense comptar amb portaveus oficials.

tracking