Diari Més

Successos

Tots els indicis trobats s'allunyen de que la mort de Blanca Fernández Ochoa fos accidental

Demà es coneixeran els primers resultats de l'autòpsia que s'ha realitzat avui

El cotxe fúnebre que transporta el cos de l'exesquiadora i medallista olímpica Blanca Fernández Ochoa a l'Institut Anatòmic Forense de Madrid.

Troben diversos medicaments al costat del cos de Blanca Fernández OchoaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de la medallista olímpica Blanca Fernández Ochoa espera a que el jutge doni per finalitzats els treballs d'identificació del cadàver i l'autòpsia per a poder acomiadar-la al tanatori deCercedilla, a la serra de Madrid.

Al llarg del matí d'avui, l'equip forense ha practicat l'autòpsia al cadàver de l'esquiadora, trobat ahir per un guàrdia civil fora de servei al pic de laPeñotaen el quart dia de l'operatiu de cerca.

Serà l'informe de l'autòpsia el que determini la causa de la mort de l'esquiadora, si bé tots els indicis trobats pels investigadors s'allunyen de la hipòtesi de la mort accidental.

El cadàver, que es trobava en un avançat estat de descomposició, no tenia cops de suficient entitat com per a haver provocat una defunció, segons les fonts de la recerca.

Fernández Ochoa, el cos del qual va ser trobat en una posició natural, portava les claus del cotxe, medicaments i part del formatge que havia comprat el dia de la seva desaparició en un supermercat de Pozuelo de Alarcón.

A prop hi havia una ampolla del vi, si bé les fonts no han precisat que la portés amb ella.

El primer resultat dels treballs forenses es coneixerà previsiblement demà i serà llavors quan la família rebi la confirmació oficial que el cadàver és el de Blanca Fernández Ochoa. Per a això, a més de la prova dactilar, és necessària la certificació per ADN.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat respecte i evitar especulacions sobre les circumstàncies de la defunció. També ha agraït el treball dut a terme per les forces i cossos de seguretat per a trobar-la, fet «en les mateixes condicions davant qualsevol circumstància i persona».

Una vegada que la família rebi el vistiplau del jutge de Collado Villalba encarregat del cas, té previst traslladar les restes de la morta al tanatori deCercedilla, previsiblement el dissabte, per a la seva incineració.

Es posarà fi així a un dolorós procés que va començar amb la desaparició de Blanca Fernández Ochoa el 24 d'agost i la denúncia de la seva família el dia 29.

Els treballs de recerca van començar el diumenge 1 després de la troballa del seu cotxe en un aparcament pròxim aCercedilla. Aquest mateix dia, un veí de la localitat va avisar a la Policia Local que havia vist a la desapareguda el dia 24 camí de laPeñota.

Una pista que no es va seguir fins ahir, quan aquest mateix veí va insistir davant la Policia Local, que ho va comunicar al dispositiu de recerca.

Fonts municipals han indicat a Efe que també es va traslladar l'avís rebut el dia 1, però des de la Policia s'assegura que no es va conèixer la informació fins a aquest dimecres 4 a les 11.30 hores.

Ahir, en donar veracitat al seu relat es va planificar batre aquesta zona a la tarda, però, abans que sortís el dispositiu, un sergent de la Guàrdia Civil fora de servei, guiat per la seva gossa, va trobar el cadàver al serral del Rei, camí de laPeñota.

Mentrestant, l'Ajuntament de Madrid ha decidit honrar la seva memòria donant el seu nom a un centre esportiu municipal.

tracking