Diari Més

Judicial

El jutge absol el PP i els altres tres acusats per la destrucció dels ordinadors de Bárcenas

El magistrat considera que no hi ha proves d'un delicte de danys informàtics

L'extresorer del PP Luis Bárcenas compareix a la comissió d'investigació a les Corts Valencianes.

La Fiscalia demana presó incondicional per a Luís Bárcenas, condemnat a 33 anys per la GürtelACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 31 de Madria ha absolt el PP i els altres tres acusats en el cas per al destrucció dels ordinadors de l'extresorer del PP Luís Bárcenas. El magistrat ha pres aquesta decisió per falta de proves del delicte de danys informàtics, l'únic pel que estava acusat el partit, i també descarta el d'encobriment pel principi d'interpretació de la prova de fets dubtosos a favor del processat. En la sentència, el jutge considera que no s'ha pogut acreditar que cap dels tres acusats, Alberto Durán de Huidobro, José Manuel Moreno Alcarcón i Carmen Navarro Fernández tinguessin la intenció d'eliminar els ordinadors per impedir o dificultar l'actuació de la justícia en el procés obert a l'Audiència Nacional per la suposada comptabilitat oculta del PP.

En la sentència absolutòria, es considera que no s'ha pogut provar que Navarro hagués tingut algun tipus d'intervenció activa en l'autorització, adopció o execució de la decisió d'aplicar el procediment d'esborrar els discs durs dels dos ordinadors portàtils. Així mateix, conclou que tampoc ha quedat provat que la intenció de Moreno i Durán - el primer al procedir a esborrar i destruir els discs durs i el segon a l'ordenar l'aplicació del protocol per esborrar els disc de forma segura implantat pel PP- fos la de causar una minva econòmica a Bárcenas.

Pel que al PP, la sentència també l'absol del delicte de danys informàtics perquè el jutge veu provat que un dels ordinadors pertanyia a la formació política mentre de l'altre es desconeix si era del PP o de Bárcenas, ni que en els discs durs destruïts hi hagués emmagatzemades dades o arxius en el moment que es va esborrar i destruir. Tampoc veu demostrat que hi hagués algun contingut que tingués un valor econòmic significatiu o no estigués inclòs en la informació de que disposa l'Audiència Nacional en el cas de la suposada comptabilitat oculta del partit.

Pel que fa al delicte d'encobriment, el jutge es decideix per l'absolució per ser «la solució fàctica més favorable a l'acusat» davant l'existència de dubtes. «Si es presenten dubtes sobre la intenció que va portar a esborrar» els ordinadors, «i aquestes són lògiques, de sentit comú, no absurdes o derivades de plantejaments maximalistes o impossibles, s'ha d'absoldre», diu la sentència.

Contra aquesta sentència es pot presentar recurs d'apel·lació davant de l'Audiència Provincial de Madrid.

tracking