Diari Més

Successos

Els investigadors creuen que Blanca Fernández Ochoa podria haver mort fa més d'una setmana

El cos de l'exesquiadora tenia clars símptomes de descomposició i un cop al cap

Imatge d'arxiu de part del dispositiu de recerca de Blanca Fernández Ochoa.

Troben un cadàver a la zona on fan la recerca de Blanca Fernández OchoaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poc després del migdia d'aquest dimecres, un sergent de la Guàrdia Civil fora de servei, guiat pel seu gos, ha trobat el cadàver de la medallista olímpica Blanca Fernández Ochoa a LaPeñota, un pic de la serra de Madrid, la muntanya que «ella estimava».

El cos tenia un cop al cap i es trobava en fase de descomposició, atès que la mort es va produir fa més d'una setmana, segons han indicat a Efe fonts de la investigació.

A mitja tarda, una vegada que el jutge de Collado Villalba que s'ha fet càrrec del cas ha completat l'aixecament del cadàver, els serveis de rescat han recuperat el cos en helicòpter per al seu posterior trasllat a l'Institut Anatòmic Forense de Madrid.

Serà l'autòpsia la que determini la causa de la mort de l'esquiadora, la defunció de la qual ha motivat un torrent de mostres de solidaritat des del món de la muntanya, de l'esport i de la política.

La troballa s'ha produït onze dies després que Fernández Ochoa fos vista en un supermercat, el dissabte 24 d'agost, comprant aliments, 24 hores després de comunicar a la seva família que anava a passar unes jornades fent senderisme.

El cos l'ha trobat sobre les 12.30 hores el sergent FranciscoBorreguero, fora de servei, gràcies a un rastre trobat per la seva gossaXena, pastora alemanya de 3 anys d'edat.

El dispositiu que des del diumenge 1 de setembre ha realitzat nombroses batudes per la serra nord-oest de Madrid tenia previst recórrer la zona aquesta mateixa tarda, en bona mesura per l'avís d'un veí deCercedillaque es va trobar amb ella el cap de setmana de la seva desaparició.

Segons les fonts consultades per Efe, Fernández Ochoa, que no portava motxilla, li va dir a aquest veí que anava a laPeñota, va fer un petó a l'estàtua que homenatja el seu germàPaquitoaCercedillai es va senyar.

Però, aquest dimecres, abans que es realitzés la batuda per la zona, el guàrdia civil, membre del serveiCinològic del cos i resident a la pròxima localitat de Los Molinos, acompanyat per un amic i pel seu gos, ha localitzat el cos al Collado del Rei, a poques hores caminant de l'aparcament en el qual va aparèixer el cotxe de Fernández Ochoa.

Altres fonts del dispositiu han afegit que el cos estava en una zona de penyes, però accessible, sense especial dificultat tècnica, prop d'un mirador. La qüestió és que el primer dia de recerca s'hagués pogut trobar el cos, perquè el dispositiu va passar a uns 200 metres del lloc on ha aparegut.

La troballa ha posat fi a tres dies i mig de treball d'un dispositiu de recerca sense precedents a la Comunitat de Madrid en el qual han participat fins a 400 persones entre voluntaris, policies, guàrdies civils, bombers i agents forestals, a més de gossos i de drons.

Precisament avui s'havia començat la recerca de la desapareguda als pantans de la zona.

L'autòpsia que es realitzarà en les pròximes hores determinarà la causa de la defunció de Blanca Fernández Ochoa als 56 anys d'edat.

Ha mort a «la muntanya que ella estimava», en paraules del portaveu de la família, AdriánFederighi, encara agarrat al petit «clau» d'esperança de l'absència d'identificació oficial per part de les autoritats, que han demanat responsabilitat i evitar les especulacions sobre les circumstàncies de la defunció.

tracking