Diari Més

Política

Imputen a Cifuentes i Aguirre en Púnica pel finançament del PP madrileny

Hauran de comparèixer l'1 i el 18 d'octubre, respectivament

Aguirre y Cifuentes durante la precampaña. Imagen: EFE

Imputen a Cifuentes i Aguirre en Púnica pel finançament del PP madrilenyEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del casPúnica, Manuel García Castelló, ha citat com investigades a l'octubre a les expresidentes madrilenyes Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes per la peça sobre el presumpte finançament il·legal del PP de Madrid, així com a Ignacio González i diversos exconsellers madrilenys.

En una provisió, a la qual ha tingut accés Efe, el jutge ha citat a desenes de persones com a testimonis i imputats per aquesta peça dePúnicaentre el 9 de setembre i el 19 d'octubre acceptant així les peticions que li havia fet la Fiscalia Anticorrupció.

Concretament ha emplaçat a Cifuentes el dia 1 d'octubre i a Aguirre el dia 18 del mateix mes perquè compareguin a l'Audiència Nacional en qualitat d'investigades.

Cita a altres nous imputats en aquesta peça com el també expresident regional Ignacio González (citat el 17), els exconsellers madrilenys Juan JoséGüemesi ManuelLamela(el dia 14) i BorjaSarasola(el dia 1 juntament amb Cifuentes).

En la peça número 9 s'investiga el possible finançament irregular de campanyes del PP madrileny amb diners d'empreses que resultaven adjudicatàries de contractes públics comIndra (imputada també al costat del seu expresident Javier Montsó i que hauran de declarar el dia 4) o mitjançant la fundacióFundescam, entre altres mecanismes.

tracking