Diari Més

Policial

La Policia busca a Blanca Fernández Ochoa amb la hipòtesi que va desaparèixer voluntàriament

No hi ha cap testimoni que l'hagi vist pujar a un altre cotxe o anar-se'n amb una altra persona

IMatge dels equips de recerca.

La Policia busca a Blanca Fernández Ochoa amb la hipòtesi que va desaparèixer voluntàriamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar d'efectius busquen per terra i aire a la medallista olímpicaBlancaFernándezOchoaen la serra madrilenya que ella coneix tan bé, sota la hipòtesi policial d'una desaparició voluntària i no forçada ja que ael cotxe no s'han trobat signes de violència.

Ho han dit els encarregats de l'operatiu de la Policia Nacional, Pedro Herranz i Juan José Bernal, en l'aparcament de Las Dehesas (Cercedilla)on es va trobar el cotxe de laexesquiadoraaquest diumenge i on s'han instal·lat unes carpes en les quals esperen familiars i amics deBlanca, desapareguda des del 23 d'agost.

Segons els responsables policials,Blancava poder haver sortit del cotxe a caminar amb dos bastons de senderisme i la família creu que podria haver-se despistat o desorientat.

Herranz ha insistit que «aparentment no hi ha indicis de risc o que hagi estat una desaparició forçada». A preguntes dels periodistes, ha reconegut que no hi ha cap testimoni que l'hagi vist muntar-se en un altre cotxe o anar-se amb una altra persona.

La Policia ha demanat que fins demà dilluns cap voluntari acudeixi al parc natural de Las Dehesas per a ajudar en les labors de cerca, que en principi continuaran fins a al voltant de les 20.00 hores per a no posar en perill a les persones, ja que és una zona amb precipicis.

En l'operatiu participen efectius de la policia científica, la Guàrdia Civil, elSeprona, especialistes de rescat en muntanya i de seguretat ciutadana, la policia local deCercedilla, els bombers i gossos de cerca de persones.

Herranz ha explicat que aniran batent per quadrícules la serra des de Set Pics, per ser una zona amplíssima i com han aconsellat els experts.

Es tracta de rutes senzilles però en les quals també hi ha precipicis i zones més perilloses, per la qual cosa el dispositiu només treballarà fins a les 20 hores i es desactivarà davant l'absència de llum.

Si «desgraciadament» no hi ha un «resultat positiu», ha prosseguit l'encarregat de l'operatiu, demà els professionals agrairan l'ajuda ciutadana per a col·laborar.

tracking