Diari Més

Successos

Cinc morts, 21 ferits i el presumpte atacant abatut en un tiroteig a Texas

Aquests tirotejos han reavivat el debat per la necessitat d'endurir el control d'armes als EUA

El Departament de Policia de Midland (Texas) va anunciar en la seva pàgina web que el presumpte autor del tiroteig va ser abatut.

Cinc morts, 21 ferits i el presumpte atacant abatut en un tiroteig a TexasEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys cinc persones van morir dissabte i altres vint-i-una van resultar ferides en un tiroteig en l'oest de Texas, als Estats Units, on el presumpte agressor va ser abatut per les autoritats.

El cap de la Policia deOdessa(Texas), MichaelGerke, va dir en una roda de premsa televisada que l'atacant va disparar en aquesta localitat des d'un vehicle contra les seves víctimes.

Gerkeva assenyalar que el sospitós era un home blanc d'uns trenta anys i va descartar que hi hagués un segon atacant, com en principi havien informat les autoritats.

Va agregar que de moment es desconeix el que va motivar al sospitós a dur a terme aquest atac, encara que el succés es va desencadenar després que la policia li donés l'alt quan es traslladava en el seu vehicle.Gerkeva dir que hi ha almenys tres agents entre els ferits.

El Departament de Policia deMidland(Texas) va anunciar en la seva pàgina web que el presumpte autor del tiroteig va ser abatut i va morir pels trets rebuts enCinergy, uns multicines de la població d'Odessa.

La cadena de televisió CNN va mostrar un vídeo gravat per un testimoni en el moment en què el sospitós era abatut per la policia en els multicines.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar en el seu compte de Twitter que havia estat informat del succés per part del fiscal general,WillialBarr.

Texas va ser escenari aquest mes d'agost del major atemptat contra la comunitat llatina als EUA, amb la mort el dia 3 de vint-i-dues persones -vuit d'elles mexicans- en un tiroteig en El Paso, a la frontera amb Mèxic, l'autor de la qual va ser detingut.

Hores després d'aquest atac es va registrar un altre tiroteig en una popular zona d'oci de la localitat deDayton(Ohio), que es va saldar amb nou morts i l'atacant dels quals va ser abatut per la Policia.

Aquests tirotejos han reavivat el debat per la necessitat d'endurir el control d'armes als EUA, on el Congrés porta més de dues dècades sense aprovar una llei que limiti significativament la possessió d'armes, en gran manera a causa de la influència de la poderosa Associació Nacional del Rifle (NRA).

tracking